Horror áron mérik a hazai boltokban: pedig igazi csodaszer ez a magyar termék

Agrárszektor   
  Megosztom
Horror áron mérik a hazai boltokban: pedig igazi csodaszer ez a magyar termék

A reggelik és a délutáni teapercek elengedhetetlen "kelléke" a kissé folyékony, aranysárga csodaszer, ami nem más, mint a méz. Bár nem olcsó mulatság, megéri az árát, hiszen sokáig elég, ráadásul egészséges is, a magyar méz pedig kiváló minőségű, és számos fajta elérhető belőle. Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy a hazai termelőket támogassuk, és ne az import, sokszor kétes eredetű mézekhez nyúljunk. De mi kell ma ahhoz, hogy egy méhészet sikeresen legyen? Egyáltalán, megéri velük foglalkozni? Mennyit kell most a különféle mézekért fizetnie a vásárlóknak? Ezeknek és sok másnak is utánajárt az Agrárszektor.

Bár tény, hogy nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé a méz, megéri megvásárolni és fogyasztani is, hiszen számos jótékony hatással bír, ráadásul nem fogy el egy-két nap alatt, sok ideig kitarthat rendszeres fogyasztás mellett is - írta mai cikkében az Agrárszektor.

A lépesméz kilója 4500 forint, a propoliszos méz 500 grammja pedig 3700 forint. Ha valaki igazán szeretné támogatni és erősíteni az immunrendszerét, azoknak ajánlott a méhkenyér, mely ugyan borsos áron mozog (6800 forint 100 gramm). Az Agrárszektornak nyilatkozó méhész még egy fontos dologra felhívta a figyelmet: elterjedt a szakmában az oxálsav használata, véleménye szerint azonban ez nem feltétlenül a legjobb módszer.

Megkopnak tőle a méhek. Én is próbáltam, nekem anyaveszteségeim lettek, arról nem is beszélve, hogy feketék voltak a bogarak, pedig az oxálsav használata előtt gyönyörű, csillogó méheim voltak – amire egyébként törekedni is kellene.

- közölte a méhész, aki a lapnak azt is elárulta, hogy 2021 egy gyengén közepes év volt, 2020-ban a repceméz volt a legjobb, de tavaly elfagyott, így az minimális lett tavaly. Az időpont, a hőmérséklet, a család összetétele és az időzítés is kulcsfontosságú.

A cikk folytatása az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

méz

méhészet

méhészeti ágazat

hónap méze