Ne dőlj be a kamu diétáknak: íme pár tipp a tudatos és egészséges étkezéshez
Egy dolog azonban biztos: a zöldségek és gyümölcsök ezúttal is első helyre kerülnek.
Egy dolog azonban biztos: a zöldségek és gyümölcsök ezúttal is első helyre kerülnek.
Nyakunkon a tavaszi nagyböjt. Hogyan fogyhatnánk okosan, hogy közben a pénztárcánkat is kíméljük?– a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkárát, Erdélyi Aliz erről is kérdezte a HelloVidék.
Amilyen nagy lendülettel fogadjuk meg év végén, hogy januártól mindent másképp csinálunk, olyan gyorsan gyengül el az akaratunk, amikor belevágunk. Ez sokakat késztet arra, hogy már az elején feladják nagyszabású terveiket.
Az ötszáz termelőt tömörítő DélKerTÉSZ szakértői el is árulják hogyan lehet friss zöldségekből egyszerű, de mégis laktató téli fogásokat készíteni.
Mi a helyzet a itthon? Cikkünkben utána jártunk, mit reggeliznek a legtöbben illetve, mennyire számít ez fontos étkezésnek a magyarok körében.
Az évszakok váltakozása egyedülálló lehetőséget kínál számunkra, hogy különféle fantasztikus ételeket készítsünk el, olyan zöldségekből, gyümölcsökből, amelyek csak az év adott időszakában érhetők el.
Megérkeztek az első „menzacsekkek” a magyar családokhoz, átlagosan 30 százalékkal drágul az iskolai ebéd, de van ahol ennél is borsosabb árakat kell fizetni az iskolai étkezésért.
Fontos a fekhely, fontos a rendszeresség is, ha alvásról beszélünk, de nem is gondolnánk, hogy az étkezésnek is nagy szerepe van a jó alvásban. Most annak jártunk utána, mit érdemes lefekvés előtt már elkerülni, ha nem akarunk rosszul aludni.
A téli, hűvös hónapok olyan biológiai változásokat idéznek elő, amelyek fokozzák az éhségérzetet és serkentik bennünk a magasabb kalóriatartalmú ételek utáni vágyat. Mit tehetünk a nassolás ellen? Ennek jártunk utána.
A köztudatban kajakómának hívott jelenséget nagyon sok dolog okozhatja. Most annak jártunk utána, mit érdemes tenni annak érdekében, hogy ezt megelőzzük vagy épp kezeljük.
Gyakran hajlamosak vagyunk arra, hogy a kedvenc sorozatunk, vagy filmünk közben még késő este is nekiálljunk nassolni. A késő esti majszolásnak egy friss felmérés szerint ugyanakkor súlyos következményei lehetnek.
A magyar lakosság közel kétharmada szerint a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges, a legtöbben pedig a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben.
Egy időre elrugaszkodjunk a megszokott krumplitól és rizsről, nyissunk kicsit új irányba és próbáljunk ki új köretelemeket a konyhában. Hogy mit érdemes fogyasztani és miért? Mennyibe kerülneke ezek az alapanyagok? Ennek jártunk most utána.
Karácsony elképzelhetetlen egymást követő családi ebédek, vacsorák nélkül. Érthető, hogy elterjedtek azok a viccek, amelyek csattanója az ünnep utáni súlygyarapodás. Pedig elég egy kis odafigyelés, máris kordában tarthatjuk a kilókat!
Íme, egy hasznos összeállítás, mit kell tudni feltétlenül, ha azt akarjuk, hogy a gombavadász túránk ne csak egy hosszúra nyúló erdei séta legyen, hanem valóban eredményesen zárhassuk a portyát!
Nagyon nem mindegy, hogy mit esznek: mit kapnak ebédre, milyen kínálattal találkoznak a büfében, mit pakolnak nekik a szülők és mit vesznek meg ők maguk az iskolában vagy annak környékén.
Kiszervezik július 1-jétől a gyermekétkeztetési feladatokat Békéscsabán. Az önkormányzati cég helyett a budapesti Pannon Menza Kft. látja el a feladatot.
A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnep, amikor a lakomáé a főszerep. Különösen azért érdemes átgondolni, hogy mi és milyen arányban kerül a húsvéti asztalra, mert hagyományosan egy böjti időszakot törünk meg az ünnepi étkezéssel.
Cikkünkben most annak jártunk utána, miért jó rendszeresen hús nélküli étkezéseket tartani illetve, milyen tápanyagokat kell tartalmazzon egy menü, ha egészségesen és helyesen akarunk táplálkozni.
A magyarok 44 százaléka tartja a reggelit a nap legfontosabb étkezésének, 4 százalékunknak viszont csak hétvégén van rá ideje. A legtöbben 10-15 percet és 500-1000 forintot fordítunk a reggelire.