Felejtsd el a burgonyát: ezek a krumpli-helyettesítők sütve és főzve is jóval egészségesebbek
Mit ehetünk burgonya helyett? Milyen árakra kell számítanunk? Ennek jártunk most utána.
Mit ehetünk burgonya helyett? Milyen árakra kell számítanunk? Ennek jártunk most utána.
Magyarországon egyre többen kezdenek el batátával foglalkozni, ám nagyobb üzemi terület nem igazán jellemző. Az Agrárszektor egy édesburgonyatermelő segítségével járt utána annak, hogy mi is rejlik pontosan a batáta térhódítása mögött.
Sorsfordító döntésükről és a mezőgazdaságban való boldogulásukról Márkus Dávid és Tukacs Julcsi, a Hékás tanyasi finomságok tulajdonosai meséltek a HelloVidéknek.
Négy év várakozás és munka után átadták az ásotthalmi batátacsipszüzemet, ami jövő tavasztól tíz embernek ad munkát és havonta legalább két tonna nyersanyagot tud feldolgozni.
A magyar konyhakertekben is egyre többen termesztik, az egyik legtöbbet ígérő zöldség ez a külsőre burgonyára hajazó, beltartalmi értékeit tekintve egészen másféle növény. Valóban megéri-e a pénzét?
Hogy miként kerül egy szubtrópusi növény a kontinentális éghajlatú Magyarországra? Erről a batáta fővárosaként is emlegetett ásotthalmi Bivalyos Tanya Kft. családi gazdaságának egyik örököse, Váraljai László mesélt a HelloVidéknek.