Felejtsd el a trappistát: ez a 7 legegészségesebb sajt most a boltokban
Vajon, melyik lehet a legegészségesebb sajt? Ennek jártunk most utána.
Vajon, melyik lehet a legegészségesebb sajt? Ennek jártunk most utána.
De vajon egyik egészségesebb? Most kiderül!
Hogy miért van helye a konyhánkban és az ételeinkben? Ennek jártunk most utána.
Még a legtisztább élelmiszerboltok sem mossák meg helyetted a termékeket, éppen ezért vedd kezedbe a dolgokat egészséged érdekében!
Az egészség megőrzéséhez az egészséges táplálkozáson keresztül vezet az út, ezért az Agrárminisztérium továbbra is minden eszközzel támogatja a tejfogyasztás népszerűsítését.
A döntés mögött legnagyobb arányban egészségügyi, illetve esztétikai okok húzódnak. De a friss kutatás eredményeiből látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatjuk magunkat.
Egészségtudatosság és "általánosan javuló életminőség" jellemzi az 50 feletti korosztályt - állapította meg kilenc év után megismételt közvélemény-kutatásában az Ipsos országos, ezer ember megkérdezése alapján készült elemzésében.
A magyar lakosság közel kétharmada szerint a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges, a legtöbben pedig a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben.
Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért is lenne jó, ha több vadhúst ennénk. Szakemberek szerint több pozitív oka is van annak, hogy ajánlott a különböző vadon élő, erdei állataink húsának fogyasztása. Lássuk, melyek ezek!
A csicsókának kinézetével ellentétben semmi köze a burgonyához, bármilyen meglepő, a napraforgó rokona. Igénytelen, termesztése egyszerű, de ha nem figyelünk oda, akkor túlzottan el is szaporodhat. Hogyan termesszük, és miért érdemes fogyasztani?
Kevesen vagyunk, akik képesek lennénk cukor nélkül elképzelni az életünket. Az igazság azonban az, hogy olykor hajlamosak vagyunk a kelleténél is valamennyivel több cukrot enni, mint amennyit kellene.
Cikkünkben most annak jártunk utána, mennyibe kerül, miért érdemes fogyasztani, illetve hogyan építsük be étrendünkbe.
Cikkünkben most annak jártunk utána, mi a helyzet a különleges, egyre több piacon, boltban kapható lila színű terményekkel. Valóban megéri fogyasztani őket?
Egy dolog azonban biztos: a zöldségek és gyümölcsök ezúttal is első helyre kerülnek.
Nem egy zsebbenyúlós alapanyag, amit nem lehetne rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe. Hogyan készíthetjük el? Mennyibe kerül? Miért jó a fogyasztása? Ennek jártunk most utána.
Nem mindegy, hogy tettük el az élelmiszert, hiszen ettől függ, hogy a tartósítás miatt mennyit veszít ásványi anyag- vagy vitamintartalmából, illetve élvezeti értékéből a frisshez képest. Mire érdemes figyelni fagyasztás előtt és után? Ennek jártunk most utána.
2023-ban nem is csoda, ha minden területen igyekszünk spórolni, és ott fogni meg a pénzt, ahol csak lehet. Különösen igaz ez az élelmiszerek esetében.
Egy kutatás szerint a magyar dolgozók többsége odafigyel a helyes táplálkozásra. December végén sokan gondolkodunk el az újévi fogadalmaikon, többe közt azon is, hogy egészségesebben táplálkozunk majd.
Érdemes azonban ezeken a szürke napokon is erőt venni magunkon, és ilyenkor is tudatosan egészségesebb ételeket magunkhoz venni – a DélKerTÉSZ szakértői most el is árulják hogyan lehet friss zöldségekből laktató téli fogásokat készíteni.
A magyarok döntő többsége úgy látja, hogy a közeljövőben az emelkedő élelmiszerárak lesznek a legnagyobb hatással a mindennapi életükre. Hogy tudnak-e így egészségesen táplálkozni? Most kiderül!