Lehull a lepel a fehérjékről: ebből fogyasztanak túl sokat a magyarok
Az állati fehérjék túlfogyasztása jellemző a magyarokra, holott fele-fele arányban ajánlott növényi és állati forrásból bevinni a proteint a szakértők szerint.
Az állati fehérjék túlfogyasztása jellemző a magyarokra, holott fele-fele arányban ajánlott növényi és állati forrásból bevinni a proteint a szakértők szerint.
Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?!
Hogy miért van helye a konyhánkban és az ételeinkben? Ennek jártunk most utána.
Nem egy zsebbenyúlós alapanyag, amit nem lehetne rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe. Hogyan készíthetjük el? Mennyibe kerül? Miért jó a fogyasztása? Ennek jártunk most utána.
A saláta egészséges étel, de csak akkor, ha az összetevők megfelelő kombinációját pakoljuk a tányérunkra. Mire érdemes még figyelni, ha valóban helyes módon akarjuk fogyasztani salátáinkat? Ennek jártunk most utána.
A magyar lakosság közel kétharmada szerint a fokozott zöldség- és gyümölcsfogyasztástól lesz a táplálkozásuk egészséges, a legtöbben pedig a cukros ételekről mondanának le a legkönnyebben – derült ki a Nestlé Hungária kutatásából.
Az ötszáz termelőt tömörítő DélKerTÉSZ szakértői el is árulják hogyan lehet friss zöldségekből egyszerű, de mégis laktató téli fogásokat készíteni.
Egész évben, így az őszi-téli ünnepek idején is érdemes odafigyelni az élelmiszerek tárolására és a higiéniára, hiszen a Listeria baktériumok elszaporodása nem szezonális jellegű probléma - hívta fel a figyelmet a Nébih.
Egyre nagyobb a felfutása itthon is a növényi alapú húspótlóknak. A piac évről évre kétszámjegyű növekedést mutat, míg a sertéshúsforgalom stagnál. De mi fán terem a vegán hús, amit egyre több szupermarketben is kaphatunk?
Cikkünkben most annak jártunk utána, mennyiért vásárolhatunk most bogyós gyümölcsöket a vidéki piacokon, illetve a nagyobb áruházakban. De annak is utánajártunk, milyen gyümölcsöket és miért érdemes fogyasztani.
A kollagénben gazdag ételek fogyasztása segíthet a szervezetnek, hogy többet termeljen saját kollagénjéből. Lássuk, mit mond a tudomány a legjobb kollagénben gazdag élelmiszerekről, amelyeket érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Feszes, ragyogó és fiatalos bőrről álmodozol? Nem vagy egyedül.
Manapság egyértelműen érezhető a túltelítettség a médiában az egészséges táplálkozást illetően, hiszen egyre több tanulmány és információforrás válik elérhetővé a publikum számára, azonban gyomrunkra igencsak érdemes odafigyelni.
Hazánkban a lakosság mintegy harmada szenved magas vérnyomásban, a halálozások 49 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, emiatt például 2019-ben mintegy 64 ezer ember hunyt el Magyarországon.
A hűvösebb hónapok fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak. Miért érdemes őket fogyasztani? Hogyan építhetjük be ezeket az alapanyagokat az étrendünkbe? Mennyibe kerülnek a boltokban? Ezeknek jártunk most utána.
Új év, új remények: januárban tömegek próbálkoznak átállni az egészséges életmódra, csakhogy a koronavírus-járvány miatt velünk maradt home office rendkívüli próbatétel elé állít mindenkit a célkitűzése elérésében.
Egy kutatás szerint a magyar dolgozók többsége odafigyel a helyes táplálkozásra. December végén sokan gondolkodunk el az újévi fogadalmaikon, többe közt azon is, hogy egészségesebben táplálkozunk majd.
Hogyan segíti az egészségmegőrzés az anyagi stabilitást a családokban? Milyen problémákat okozhat a család gazdasági élete szempontjából, ha nem vagyunk teljesen egészségesek?
A magyarok nagyon kevés zöldséget esznek, pedig ásványianyag-, vitamin- és rosttartalmuk miatt nemcsak a különböző szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében játszanak fontos szerepet, de még a várható élettartamot is növelhetik.
Cikkünkben most annak jártunk utána, milyen zöldségeket érdemes fogyasztani és miért. Illetve azt is megnéztük, mennyire számítanak zsebbenyúlós termékeknek.