Olcsó és finom vitaminbomba, hogy elkerüld az influenzát: így fermentálj okosan
Hogyan fermentálj otthon, ha sosem csináltad? Télen is bele lehet vágni? Mit érdemes, hogy álljunk neki, milyen eszközök kellenek hozzá? Most segítünk!
Hogyan fermentálj otthon, ha sosem csináltad? Télen is bele lehet vágni? Mit érdemes, hogy álljunk neki, milyen eszközök kellenek hozzá? Most segítünk!
Itt az ősz, a bekuckózós időszak, amikor friss zöldségekből is hiány van. Ezért érdemes most fermentálnunk belőlük egy nagy adagot. Szabó Erika, a Barátok közt sztárja videón mutatja, hogyan.
Dübörög az uborkaszezon, a legszebb darabok már érnek a kovászban: mutatjuk, hogyan gondold újra ezt a hétköznapi alapanyagot, milyen ételeket készíts belőle!
Egyre többen aggódhatnak azon, mi lesz így télen, ha már most pár dkg zöldség- és gyümölcsféleségért ezreket hagyunk ott a boltokban. Hogyan tartósíthatnánk úgy, hogy egészséges és vitamindús maradjon? Mi az a fermentálás?
Kipróbált receptek fermentálással: tényleg olyan egyszerűek, hogy bárki képes őket elkészíteni?
Ilyenkor kora tavasszal a primőr zöldségek és gyümölcsök ára is a plafonon van – mégis muszáj lenne minél többet enni belőlük! Ezért is jó, ha minél hamarabb megtanulunk fermentálni! Most segítünk!
Király Ágival, a FerMentor Blog szerzőjével beszélgettünk.
A világ legkisebb káposztaféléje nem más, mint a kelbimbó, az őszi szezon filléres slágerterméke. Mit érdemes tudni róla, hogyan termesszük és fogyasszuk, miért egészséges?
Beköszöntött az ősz, ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a náthára, megfázásra, itt az ideje hát, hogy a piacon vásárolt zöldségeket fermentáljuk, és így elkészítsük a leghatásosabb ősi egészségbombát, amivel az immunrendszerünket is megtámogatjuk.
Ezúttal azt mutatjuk be videó segítségével, hogyan készíthetünk otthon pár perc alatt finom és szuperegészséges fermentált sárgarépát, ami akár magában, de főételek mellé fogyasztva is kiváló.
Somogy megyei nyertese van a "Fermentált ételekkel a hosszú életért!" receptversenynek! Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét.
A nagybani piaci árakat és az inflációt elnézve igaz lehet: ennél olcsóbban idén már nem lesz hazai zöldség és gyümölcs a piacokon. Most érdemes előre gondolkodni, és elspájzolni belőlük télre! De hogyan álljunk neki?
Mutatjuk, hogyan tudsz 3 egyszerű lépésben, szuperfinom savanyúságokat készíteni: sokkal olcsóbb és finomabb, mint a bolti!