Ez nem városi legenda: íme 6 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
A szabály alól a következő zöldségek kivételek, így ezeket valóban érdemes inkább párolva, de nem túlfőzve fogyasztani.
A szabály alól a következő zöldségek kivételek, így ezeket valóban érdemes inkább párolva, de nem túlfőzve fogyasztani.
Indul a tavaszi gombaszezon, a magyar erdők, mezők máris dúskálnak az ízletes gombákban: ezeket a fajtákat éri meg most gyűjteni, így készítsd el őket egyszerűen!
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
Az iskolába visszatérő, a tanulókkal a többi közt almás rizottót főző séf közölte, igyekszik bemutatni, hogy egyszerű alapanyagokból miként készíthetők az olasz konyhára jellemző kifinomult ételek.
Ki volt a híres Rézi néni és hogyan vált korának legnagyobb magyar szakácskönyvírójává? Miben állt a Szegedi szakácskönyv sikere és milyen ételeket főztek 150 évvel ez előtt?
Nem csak a gluténérzékenységgel küszködőknek ajánljuk ezt az egyszerű, de nagyszerű gabonafélét: bárki készíthet belőle egészséges főételt, köretet, sőt, süteményt is!
Mukics Dániel tűzoltó alezredessel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjével beszélgettünk arról, mire érdemes figyelni, hogy békésen, tűzmentesen teljen a karácsony.
Olyan recepteket keresel, amelyekkel az egész családot jóllakathatod, egészségesek, sőt, a pénztárcádat is kímélik? Ezekkel az egyszerű főzelékekkel a többszöri repeta sem okoz gondot!
A fenntartható fehérjefogyasztás kulcsát jelenthetik a jövőben a rovarfarmok: mit érdemes tudni a rovarfogyasztás élettani hatásairól, az ökológiai lábnyomunkról, a hatályos szabályokról?
Nagyszüleink ősi praktikáit követve készítettük el a szatmári töltött káposztát: bebizonyosodott, hogy ha ebben a főzőedényben készítjük, tényleg finomabb lesz az íze. Mutatjuk, miért van így!
Tavasszal indul a harcsaszezon: nem véletlenül az európai harcsát nevezik a halak királyának, hiszen keresve sem találnánk nála finomabbat. Na de mi a helyzet a törpeharcsával?
Húsvéti sonka nélkül nem lehet teljes az ünnep. Ugyanakkor a boltok kínálatában nem is annyira egyszerű megtalálni a tökéletes és igazán ízletes sonkát. Hogyan válasszunk? Hogyan és mennyi ideig főzzük?
Drága az élelmiszer, egyre nehezebb olcsón jóllakatni a családot? Ezek az egyszerű magyar ételek még mindig ellenállnak az inflációnak, tényleg fillérekből elkészíthetjük őket!
Kik a sokácok, hol találkozhatunk velük Magyarországon és mi mindent érdemes tudni hagyományaikról, kulturális örökségükről – és nemmellesleg a gasztronómiájukról?
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
Melyek a leggyakrabban használt edényfajtákat, amikre mindenképpen szükségünk lesz a konyhánkban? Most kiderül!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Ahogy a Meglepetés magazin írja, Lajos Mari évtizedekig volt a köztudatban, hiszen milliók főztek a szakácskönyveiből. A majd' nyolcvanéves szerző a lapnak elárulta, hogyan telnek most a napjai.
Bárki vehet ma már krokodilt, kengurut vagy strucchúst, de brutális árakat számolnak fel kilójukért. Mutatjuk, milyen furcsa, aranyos vagy épp ijesztő állatokat fogyaszt az elit, mennyibe kerülnek!
Jártál már a Vajdaságban? Kóstoltad már a helyi magyaros és balkáni ételeket? Ha nem, mi elhozzuk ezeket a különlegességeket a Te konyhádba is!