Ti hányféle néven ismeritek a képen látható ételt? Gyűjtsük össze mind
Van egy ínycsiklandóan magyaros ételünk, amit ahány tájegység, annyiféleképpen becéznek. Mi Zalában krumpliprószázzuk, Vasban tócsnizzák, felétek hogy hívják?
Van egy ínycsiklandóan magyaros ételünk, amit ahány tájegység, annyiféleképpen becéznek. Mi Zalában krumpliprószázzuk, Vasban tócsnizzák, felétek hogy hívják?
Érdekesség az is, hogy a legtöbb tea az év első és utolsó negyedévében, tehát a hideg hónapokban fogy nálunk.
Lehet csokis, de van aki eperszósszal és tejszínhabbal a tetején szereti. Itt az új adventi őrület, a vidéki vásárok új slágere: a gofri. De hogyan készíthetsz el te is otthon, hogy ugyanolyan ropogós legyen, mint a vásári? Eláruljuk a titkot!
A Bükkalján élő, "falusi turizmussal" foglalkozó házaspár úgy döntött, hogy bezárás helyett inkább előre mennek. Egy merész húzással összefogtak az évek óta a Dining Guide Top100-ban szereplő Patrióta csapatával. Ez lenne a megoldás a válságra?
Pszichológusok évtizedek óta „comfort foodnak” nevezik azokat a hagyományos, házias ételeket, amelyek az otthon melegét, a biztonság és az összetartozás érzését idézik fel bennünk.
Ha meghalljuk, hogy töltött paprika, szinte már a szánkban érezzük a paradicsomszószos darált hússal töltött paprika ízét. Most viszont egy különlegességet hozunk, eláruljuk nektek, hogyan is készül a zalai rántott töltött paprika.
Közel sem újdonság, hogy a legismertebb magyar sztárok élmezőnye jól tudja pénzzé konvertálni a hírnevét. A népszerű televíziós celeb, Borbás Marcsi a pandémia óta őrségi házába, Szalafőre költözött, és onnan építi saját business-birodalmát.
Minden időszakban járjunk nyitott szemmel és az erdők, mezők növényei mellett hasznosítsuk kertünk nemkívánatos „gyomnövényeit” is. Hoztunk egy kisebb gyűjtést, mit érdemes gyűjteni, illetve mit lehet belőlük készíteni.
Kóstoltad már az eredeti, laktató sztrapacskát vagy a furkólevest? Ha még nem, akkor itt az ideje! Mutatjuk, milyen különleges alapanyagokból főznek a felvidéki magyarok és szlovákok, milyen ételeket készítenek a hétköznapokra, ünnepekre!
A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya, más néven édespetrezselyem nemcsak csodatévő erejével, de ízével is lenyűgözte az emberiséget. Most bemutatjuk neked ezt a vadon termő, isteni fűszert!
Nézzük is meg, melyek azok a trendek, amelyekre figyelni kell 2024-ben, ha tartani akarjuk az újdonságok terén.
A rendezvény népszerűsége évek óta töretlen: az észak-magyarországiak tízezrei várják, hogy 2024-ben is élvezhessék a helyi gasztronómia sajátosságait. Nézzük, mikor lesz!
Október 5. és 15. között sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a szegedi kreatív szakemberek a város népszerű és kevéssé ismert vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein.
A céklával és retek kiszedésével még várhatunk, de addig is, kár lenne veszni hagyni a friss zöld leveleket! Tudtad, hogy ehetőek, akár a brokkoli vagy a cukkini levelei? Ilyen élelmiszerárak mellett vétek nem hasznosítani ezeket is!
Egy hét múlva rendezik meg az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivált Nyíregyházán
Te is rajongsz, mint Popeye, a friss spenótért, viszont unod a főzeléket? Nos, vannak sokkal extrémebb és különlegesebb receptek is, amibe belecsempészhetjük ezt a vitaminbombával felérő zöldséget. Apropó, ismeritek az „új-zélandi spenótot”?
Egyre több magyar, ha egy jó sült húsos-zöldséges ételt szeretne készíteni, inkább gyorsan előkapja a wokot, minthogy bajlódjon a hagyományos serpenyőkkel. De mi is egyáltalán a wok? Utánajártunk ennek a kérdésnek, és most hozunk pár alapreceptet is!
A HelloVidék ezúttal a tizedik születésnapját ünneplő DeJa Vu fesztiválon járt, hogy górcső alá vegye a szegedi három napos esemény árait, kínálatát, keresletét és annak más gazdasági vonatkozásait.
A pandémiát követően a nagyon magas infláció és az elszabaduló energiaárak meggyengítették a hazai fizetőképes keresletet. Ez legjobban a vidéki vendéglátóhelyek látogatottságának csökkenésén látható.
Két magyar étel is felkerült a listára mindkettő előkelő helyen: a húsleves 24., a gulyás a 16. lett. Na, de hol van nemzeti büszkeségünk a halászlé?