Címke: kézműves

A közmunkások kezében egy ősi magyar mesterség sorsa

A közmunkások kezében egy ősi magyar mesterség sorsa

Steiner Petra  2020.01.06. 06:42

A gépesített munkafolyamatok és a technológia folyamatos fejlődése sok szakmának a halálos ítéletet jelentette. Fokozatosan eltűntek a szemfelszedők, az ószeresek, a kalaposok, míg bizonyos mesterségek a tömeggyártás ellenére máig küzdenek a fennmaradásért. Így mentették meg a közmunkaprogramok a kézműves seprűkötést az enyészettől, amik szintetikus társaikkal szemben százszor jobban sepernek.

Pécsről indult és Ciprust is meghódította az új magyar luxustermék

Pécsről indult és Ciprust is meghódította az új magyar luxustermék

Jeki Gabriella  2019.11.27. 06:37

Apró manóházak, tekergő indák, élénk fantáziavirágok vagy épp tengeróceánok lakói köszönnek vissza Melegh Andrea selyemre festett képein, selyemsálain és -kendőin. Most a HelloVidéknek elárulta azt is, hogy mitől lesz egy kézműves termék piacképes, kinek a számára lehet értékes és miként válhat önálló turisztikai termékké?

Nem csak trendi, de hatalmas biznisz is vidéken a mézeskalács

Nem csak trendi, de hatalmas biznisz is vidéken a mézeskalács

Jeki Gabriella  2019.12.26. 07:38

nem túlzás kijelenteni, hogy mézeskalácsot készíteni ma már nem csak trendi, hanem egy kis üzleti érzékkel gazdaságos, haszonnal bíró tevékenység. De mitől lesz egy mézeskalács egyedi és különleges? Habár egyértelműen a karácsonyhoz kapcsolódik, mégis hogyan lehet ebből az úgynevezett „szezonális termékből” időtállót varázsolni? Mikor hobbi és mikor üzleti vállalkozás mézeskalácsot készíteni? A HelloVidék most ezekre a kérdésekre kereste a választ.

Hazai siker: ez most a  legjobb magyar sör

Hazai siker: ez most a legjobb magyar sör

MTI  2019.12.09. 13:00

A most megjelenő IPA-t egy gluténérzékeny lakótárs szenvedéseinek enyhítésére készítették először, ám most már a sör eladásaiból alapítványok is profitálnak majd.