Szezonindító befőző-kisokos: mikor, miből főzzünk lekvárt, szörpöt, kompótot?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Hazánkban egyébként az idén mintegy 20564 hektáron folyik almatermelés. A legfontosabb termesztőkörzetünk továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, ahol összesen 15 136 hektár almaültetvény található.
A nagymamák konyhája sok finomságot rejteget: mint például az olyan finom desszertek is, mint a kompót. Ezt a nagyon egyszerű, mégis egészséges fogást akár fillérekből is összedobhatjuk, ráadásul évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük.
Hogy készül a legegyszerűbb kompót? Milyen gyümölcsökből készíthetjük el? Ma ennek járt utána a HelloVidék.
Ezt a nagyon egyszerű, mégis egészséges fogást akár fillérekből is összedobhatjuk, ráadásul évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük.
Az immunrendszer ideális működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat. Hogyan tegyük el kedvenc őszi gyümölcseinket télire?
A nagymamák konyhája sok finomságot rejteget: a befőttek, savanyúságok mellett helyet kapnak olyan egyszerű desszertek is, mint a kompót. Ezt a nagyon egyszerű, mégis egészséges fogást akár fillérekből is összedobhatjuk.