Nesze neked sörforradalom: kész horror, ami a magyar kisüzemeknél folyik
A gyenge forint, az infláció, az alapanyagok drágulása együttesen rendkívül nehéz helyzetben hozta a hazai kis sörfőzdéket, így jövőre sem kerülhető el az áremelés.
A gyenge forint, az infláció, az alapanyagok drágulása együttesen rendkívül nehéz helyzetben hozta a hazai kis sörfőzdéket, így jövőre sem kerülhető el az áremelés.
A Pénzcentrum, most a legújabb és legfrissebb adatok alapján mutatta meg, mi történt valójában a hazai sörök áraival 2022-ben, és mekkora egyszeri, de gigászi emelésre ébredtek a fogyasztók az újévben.
Laboratóriumi, élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond. Jelölési hibák miatt azonban négy termék esetében élelmiszer-ellenőrzési bírságot.
Egy közepesen malátás, könnyű nyári ital azoknak, akik valami igazán különleges búzasörre, vagy hűsítő bodzás felfrissülésre vágynak: egy újabb sör Békésszentandrásról.
A járványhelyzet keltette hullámokat meglovagolva maradt talpon a Félegyházi Sörműhely kezdő vállalkozója. A a koronavírussal terhelt tavalyi évről és a jövőről a tulajdonos, sörmester, Balogh Máté számolt be a HelloVidéknek.
A kisüzemi sörfőzdék piaci részesedése a teljes magyar sörpiacon 200 ezer hektoliterrel jelenleg 3 százalékot tesz ki, amely az intézkedésnek köszönhetően másfél éven belül 5-6 százalékra nőhet.
Nem egyszerű feladat tájékozódni a kézműves sörök, sörházak hatalmas választékát szemlélve. A HelloVidék górcső alá vette Magyarország megyéit és összegyűjtötte a legjobb kis sörfőzdéket.
A most megjelenő IPA-t egy gluténérzékeny lakótárs szenvedéseinek enyhítésére készítették először, ám most már a sör eladásaiból alapítványok is profitálnak majd.
Szeptembertől polcokra került az Interspar hipermarketekben a sörforradalom új klasszikusa.
Idén harmadik alkalommal rendezik meg július utolsó hétvégéjén Baja szívében a BeerBQ - Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivált. A rendezvény kapcsán a szervezőkkel beszélgetett a HelloVidék arról, mi újság a hazai sörpiacon.
A 2010-es évek kifejezetten a magyar söripar forradalmi évtizede volt azonban a 2020-as évek beköszöntével gyülekezni kezdtek a felhők a kisipari sörfőzdék felett.
Az elmúlt év ennek az ágazatnak se hozott könnyebbséget. A Covid után a brutális alapanyagár emelkedés, és a rezsiárak elszállása sem kímélte a főzdéket.
Nagy felfordulást vár a sörpiacon a Szent András Sörfőzde két ügyvezető igazgatója. A testvérpárral többek között a hazai kisüzemi sörforradalomról, annak utózöngéiről, illetve a koronavírus-válság utáni talpra állásról beszélgetett a Pénzcentrum.
Neves kisüzemi sörfőzdéket kérdeztünk arról, hogyan vészelték át az elmúlt egy évet, a világjárvány miatti korlátozásokat. Hogyan alakultak az árak, mennyire fogta vissza a vásárlási kedvet és a sörkínálatot a Covid, és hogyan készülnek a nyárra?
A sörfőzdében hasznosan telt a karantén, a korlátozások alatt eddig a fejlesztésekről és az új lehetőségek kiaknázásáról szólt sok minden. Ennek első lépcsőfoka egy teljesen új projekt.
A kisüzemi sörfőzdék egyik fő bevételi forrása a kocsmák, pubok, illetve egyéb vendéglátóipari egységek voltak. E sörfőzdék egytől egyig a padlóra kerültek a koronavírus-járványnak köszönhetően.
Ez az eddigi legnagyobb elismerés, amit magyar sörfőzde ezen a világhírű megmérettetésen elért.
A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” szakmai programsorozata változatlan lendülettel folytatódik: szeptemberben a sörkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.
Száz magyar kézműves sörkülönlegesség vár a kiskunfélegyházi sörfesztiválon!