Fillérekért árulják a magyar boltokban ezt a zacskós levest: sokan nem sejtik, mit esznek valójában
Szakemberek, hogy látják, mi a véleményük ezekről a levesekről? Most kiderül!
Szakemberek, hogy látják, mi a véleményük ezekről a levesekről? Most kiderül!
Megnőtt a növényi étrendek iránti érdeklődés. Egyre nagyobb népszerűségének oka többek között az is, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg az egészségre gyakorolt kedvező hatásairól beszámoló kutatási eredmények.
Sok helyen emlegetik az „élet fűszereként ” is, hiszen rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Cikkünkben most annak jártunk utána, miért és hogyan érdemes fogyasztani, illetve mennyiért juthatunk hozzá a boltokban.
A köztudatban kajakómának hívott jelenséget nagyon sok dolog okozhatja. Most annak jártunk utána, mit érdemes tenni annak érdekében, hogy ezt megelőzzük vagy épp kezeljük.
Ősszel is számos finomságot szerezhetünk a piacokon, boltokban, ráadásul a hűvösebb hónapokban érdemes odafigyelni a vitaminpótlásra is. Lássuk, mit mond a szakember!
Sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, izom és ízületi fájdalmakkal vagy éppen csökkent étvággyal - épp ezért táplálkozási ajánlást adott ki húsvétra a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Hogyan kerülhetjük el a túlevést, vagy ismertebb nevén kajakómát? A HelloVidék most Erdélyi Aliz dietetikust, táplálkozástudományi szakembert, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkárát kérdezte.
Az aktuális járvány helyzetre reagálva az okos vásárlásról, a helyes táplálkozásról és a felhalmozott tartós élelmiszerek tulajdonságairól adnak hasznos tanácsokat.
Az elmúlt évek eredményei azt mutatják, hogy az energiaital-fogyasztás esetében igen gyakori annak túlfogyasztása, mely már negatív következményekkel járhat.
A HelloVidék Erdélyi Alíz dietetikust, táplálkozástudományi szakembert, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkárát kérdezte a témával kapcsolatban.
A téli hónapokban folyamatosan csökken a szervezet D-vitamin-szintje. Cikkünkben most annak jártunk utána, miért ilyen fontos szervezetünk számára a D-vitamin, illetve milyen ételekben, alapanyagokban találjuk meg.
A világ egyik részén elképesztő mérteket ölt az élelmiszerpazarlás, míg a másik felén éheznek. Az ökológiai lábnyom jelentős részéért felelős az élelmiszertermelés és -kereskedelem.
Míg 2010-ben egy magyar ember átlagosan 30 dekagramm, addig 2019-ben már közel 1 kilogramm mézet fogyasztott. Mi lehet az oka annak, hogy több mézet fogyasztunk? Miért érdemes egyáltalán fogyasztani? Ennek jártunk utána, szakértő segítségével.
Erdélyi Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) főtitkára válaszolt a HelloVidék kérdéseire, illetve adott néhány tanácsot, receptötletet, hogy miként gondoskodhatunk egyszerűen a vas megfelelő beviteléről a hétköznapokban.
10-ből 9 ember jelenlegi étrendje is tartalmaz halat, ugyanakkor csupán 22 százalékuk fogyaszt hetente többször ilyen típusú ételt.