Ingyen terem a tavasz ízletes, apró gombája: bárki gyűjtheti, könnyű felismerni
Indul a tavaszi gombaszezon, a magyar erdők, mezők máris dúskálnak az ízletes gombákban: ezeket a fajtákat éri meg most gyűjteni, így készítsd el őket egyszerűen!
Indul a tavaszi gombaszezon, a magyar erdők, mezők máris dúskálnak az ízletes gombákban: ezeket a fajtákat éri meg most gyűjteni, így készítsd el őket egyszerűen!
A hazai nyúlágazat az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, s bár a pozitív trend idén megtört, a nyugat-európai piacokon jelentkező nyúlhiány lehetőséget teremthet az ágazat hazai szereplőinek a piacszerzésre.
A „Nyúl-j bele” országos kampánysorozat-, a hazai nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésének következő állomása a Debreceni Farmer Expon volt. Bede Róbert mesterszakács a helyszínen készített nyúlkóstolót.
Nyakunkon a húsvét, az ünnep egyik szimbóluma pedig a nyúl. Emiatt is gondolhatnánk, hogy itthon is legalább olyan népszerű ez a húsfajta ilyenkor az ünnepi asztalon, mint külföldön, például Németországban.
Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. Nem véletlen az sem, hogy számos bébiételgyártó emelte be a kínálatába, a csecsemőknek már négyhónapos kortól ajánlott a nyúlhús fogyasztása.
A legtöbb kiskereskedelmi láncban ma már kapható a húsféle, de főleg az ára miatt inkább a baromfihúst preferálják a magyarok.
A magyarok mára már alig eszik ezt a húsfélét, a termelők pedig egyre nehezebb helyzetben vannak, amit jól mutat az, hogy sokan csökkentették a kibocsátásukat és több telep is abbahagyhatja a termelést.
A magyar nyúl 96 százaléka exportra kerül, azonban a hazai fogyasztás emelkedése is segíthetné az ágazatot. Mennyi nyúlhúst fogyasztanak a magyarok? Mennyiért és hol juthatunk hozzá? Ennek jártunk most utána.