Nagy csalódást okozhat az ilyen húsvéti sonka: ha nem vigyázunk, füstbe megy az ünnepi lakoma
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
Egy friss kutatás szerint a húsvéti sonkaválasztás feladja a leckét a magyar vásárlóknak: mutatjuk, kik csalódtak már a húsvéti sonkában, mi volt a baj!
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
Súlyos problémákkal küzd a magyar sertéságazat: a magyar gyártók is ráállhatnak az alternatív húskészítményekre, mutatjuk, hogy mi vezetett idáig!
A sertéslétszám apadása idén már a vágásszámokban is megmutatkozott: áprilisig az EU-ban átlagosan 9 százalékos volt a vágóhídra kerülő sertések számának csökkenése. És hogy ez miért számít? Mutatjuk.
Viszont van néhány gyakori hiba, amit nagyon sokan elkövetnek. Na, de miért érdemes kihagyni azt a lépést, ami kézenfekvőnek tűnik? Miért kell a fűszerezést későbbre halasztani? Mikor és hogyan érdemes sütni a sertés húst? Most kiderül.
Még ma is élnek őseink újévi babonái: mutatjuk, milyen bolondos szokások jellemzik az újévet és milyen ételekkel hozhatjuk el a várva várt szerencsét és gazdagságot!
Rendkívül elkeseredettek a sertéságazat kistermelői, de a nagyobb húsüzemek sem optimisták. Indokolt lenne a mostani árak jelentős emelése, mivel jelenleg legfeljebb nullára tudják kihozni a termelést.
Mit esznek a magyarok egy hagyományos esküvőn, mi a mögöttes jelentése a különböző fogásoknak? Milyen hajmeresztő esküvői szokások voltak jellemzőek a letűnt idők falusi lagzijaira?
A disznósajtot nem mindenki szereti, a legtöbben azok vannak ezzel így, akik ránéznek, és inkább meg sem ízlelik. De ha valaki egyszer megkóstol egy igazi, jól elkészített falusi változatot, nem fog tudni többé nemet mondani rá.
A bejelentés szerint három hazai kiskereskedelmi lánc, a CBA, a COOP és a REÁL is kiáll a hazai sertéságazat mellett, ezért üzleteikben a továbbiakban magyar termelésből származó friss sertéshúst kínálnak.
Van-e igény ma a háztáji sertéstartásra? Melyik húsnak a legnagyobb az élvezeti értéke? És vajon mitől lesz igazán magyaros és ízletes a jól elkészített sertéshús? A HelloVidék többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az amatőr böllérek megmérettetésén.
Minden szilveszteri buli kötelező kelléke valamilyen virslis finomság, legyen szó hideg vendégváró fogásokról vagy meleg főételekről. Na de hogyan készítsük el „már megint”?
Az utóbbi években az EU egészében csökkent a sertésállomány, 2012 és 2022 között összesen 8,42 millióval kevesebb lett a sertés, vagyis 6 százalék tűnt el.
Hogy hogyan alakultak az árak és milyen kilátások vannak az ágazatban? Most kiderül.
A sertéságazatnak nem kedvezett a Covid időszaka, a sertéspestis is tizedelte az állományt, a válság és az infláció elszabadulása pedig csak még nehezebb helyzetbe hozta a termelőket.
Már egy ideje velünk vannak az emelkedő árak, még mindig meg tudunk lepődni. Ársapka ide vagy oda, elképesztő összegeket kell otthagynunk, ha bármilyen húst szeretnénk vásárolni.
A hazai sertéságazatot az ismert hatásokon, folyamatokon kívül váratlan események: egy csődbejelentés és egy haláleset is megrázták az utóbbi napokban.
Hogyan ünnepelték pünkösdöt régen és ma, milyen népszokások jellemezték a Szentlélek eljövetelét? Pünkösdkor még a legszegényebb családok asztalára is hús kerül: most eláruljuk, milyen hagyományos, magyaros fogásokat készíts az ünnepre, a lehető legjobb áron.
Házi kolbász recept 10 kg hús felhasználásával: gyulai kolbász recept, avagy igazi disznótoros kolbász recept már kezdőknek is. Tudd meg, hogyan készül a kolbász egyszerűen!
Dubarry sertésszelet és csirkemell Dubarry módra: milyen zöldség kell a Dubarry szelet elkészítéséhez, finom-e a Dubarry szelet brokkolival? Dubarry szelet karaj vagy csirke?