Botrány, mennyire drága lett a szezon slágerzöldsége: igazi luxus 2023-ban
Áprilisban indul a zöld és a fehér spárga szezonja, azonban érdemes tudni róluk, hogy nem ugyanúgy használjuk őket a konyhában – mutatjuk, milyen ételeket készíts belőlük!
Áprilisban indul a zöld és a fehér spárga szezonja, azonban érdemes tudni róluk, hogy nem ugyanúgy használjuk őket a konyhában – mutatjuk, milyen ételeket készíts belőlük!
Idén eddig a szokottnál is borosabb áron kínálják, de mire számíthatunk még? Egyáltalán miért érdemes spárgát fogyasztani? A következő cikkben a HelloVidék erre is kereste a választ…
Gondok lehetnek a munkaerővel is, mert ilyenkor már le kell foglalni az embereket is, de az idénymunkások nem fognak sokáig várni.
Íme néhány hasznos ötlet, gasztro-trükk vele kapcsolatban az Európai Friss Kalandok program jóvoltából.
Az idén a megszokottnál később, április végén kezdődött a spárga szedése, és várhatóan június közepéig tart, a hazai spárga termelői átlagára 12 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) elemzéséből.
Nem kedvez az idei időjárás a spárga menyiségének, de a minőségének sem. Ez a zöldségfajta ugyanis a meleg tavaszi napokat kedveli, a hideg és a szél pedig rontja a termék minőségét.
A spárgát a királyok növényének tartják, ami fenséges íze mellett gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalmának köszönhető. Igaz, nem olcsó egy adag, de időnként megengedhetjük magunknak ezt a finomságot.