Indul az őszi gombaszezon: íme a bakonyi betyárleves eredeti receptje, húsos derelyével!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Mire figyeljünk, ha gombászni indulunk? Mit kezdjük a felesleggel, hogyan tudjuk tartósítani az erdei gombát? Mennyibe kerül most a piacon az erdei gombák királya, a vargánya?
Mire figyeljünk, ha gombászni indulunk, mit kezdjük a felesleggel, hogyan tudjuk tartósítani az erdei gombát? Mennyibe kerül egyáltalán most a piacon a vargánya?
A szerencsésebb gombászók most tényleg kosárszámra gyűjthetik be a zalai és vasi erdőkben a vargányát, kint a mezőkön pedig a szegfűgombát. Körbenéztünk, a hazai piacokon mennyiért kínálják most a magyar erdők vadon termő kincseit.
Az elmúlt hónap csapadékosabb időjárása megtette a hatását, most, hogy előbújt a nap is, a gombavadászok tényleg kosárszámra gyűjthetik be a zalai és vasi erdőkben a vargányát, a mezőkön pedig a szegfűgombát.
Hazánkon belül is egyedi kulturális értékeket képvisel az Őrség: milyen helyi szokások jellemzik a vidéket, milyen különleges ízeket őriznek a hagyományőrző őrségi receptek?
Az őszies, csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba, most érdemes szedni (majd bevizsgáltatni).
A Szupermenta program októberi tesztjében összesen 13 tálcás gombát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az itthon legelterjedtebb fehér csiperkegomba mellett öt eltérő fajtájú gomba kedveltségét is tesztelték.