Döntöttek: jövő év elején lesz felvehető az újfajta CSOK

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: jövő év elején lesz felvehető az újfajta CSOK

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkára a lakástámogatás sikerein felbuzdulva döntöttek a bővítés mellett.

Az elmúlt évben 30 százalékkal nőtt az új építésű lakások értékesítése, továbbá 30 000 gyermek született a CSOK-ot igénybevevő családokban – nyilatkozta az államtitkár a HírTV-nek.

Rétvári Bence hozzátette: 10 emberből 8 nemcsak a vissza nem térítendő 10 millió forintot, hanem a hitelt is felveszi, ezért döntött a kormány úgy, hogy a hitelt megemeli 15 millióra, a 10 milliót két gyermekkel is fel lehet venni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

otthon

hellovidék

csok