Ötezer család lélegezhetett fel: megérkezett hozzájuk az Élelmiszerlavina

MTI   
  Megosztom
Ötezer család lélegezhetett fel: megérkezett hozzájuk az Élelmiszerlavina

Több mint 100 tonna terményt takarítottak be a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjának résztvevői, így a támogatott önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények összesen 5 ezer családnak adhattak élelmiszernövényekből összeállított csomagokat.

- közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

A résztvevők kiválasztásában és a program lebonyolításában a Civil Iránytű Alapítvány működött közre. A résztvevő önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények földterületein összesen 100 tonnányi zöldséget, burgonyát, cukkinit, fejes salátát, káposztát, paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát, vöröshagymát és zöldborsót termeltek, amelyet a környéken élő nehéz sorsú családok, idős és beteg emberek körében osztottak szét.

Az Élelmiszerlavina 10 éves fennállása alatt több mint 1000 tonnányi élelmiszert juttattak a magyarországi nélkülözőknek, és több ezer résztvevő mezőgazdasági termeléshez szükséges tudása bővült.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

élelmiszerlavina

segitseg