Nem lesz rövidebb a várólista: 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyből

hvg.hu   
  Megosztom
Nem lesz rövidebb a várólista: 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyből

Ápolókat, szakápolókat, szakasszisztenseket keresnek szinte minden kórház oldalán, idén novemberig 1700 álláshirdetésben kerestek dolgozókat az egészségügyi intézményekbe országszerte.

A magyar szakdolgozói kamara friss felmérése szerint összesen 55 ezer szakdolgozó van ma a magyar kórházakban és legalább még 25 ezerre lenne szükség. A testület szerint a legnagyobb gond, hogy a pályakezdők létszáma sokkal alacsonyabb, mint a nyugdíjba készülőké így hamarosan még nagyobb gond lehet - írja a hvg.hu.

Ha nincs, aki az ápolást elvégezze, akkor nem szabad műtétet sem végezni. Romlanak az idős emberek ellátásának körülményei így ők hamarabb meghalhatnak, ezért előrébb kellene hozni a béremelést

- mondta Babonits Tamásné általános alelnök, MESZK.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kérdésükre azt írta, a jövő év végi nyolc százalékos béremelés fedezete biztosított, de arra nem válaszoltak, hogy előrehozzák-e azt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

egészségügy

hellovidék

ápolás

hiány

szakápolás

vidék