Az óvodák fejlődnek, de rengeteg szakember hiányzik

HelloVidék   
  Megosztom
Az óvodák fejlődnek, de rengeteg szakember hiányzik

Óvodai és bölcsődei dolgozóknak kínálnak majd szolgálati lakásokat a falvakban, többek között ez a Magyar falu program egyik tervezett intézkedése – írja az Eduline.

Az óvodák felújítására és bővítésére ötmilliárd, bölcsődei fejlesztésekre tízmilliárd, óvodai sporteszköz-beszerzésre és udvarfejlesztésre szintén ötmilliárd forint áll rendelkezésre, mondta el Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Ahol arra szükség van, óvodai, bölcsődei, önkormányzati pénzügyes, jegyző és körzeti megbízottak számára kínálnak szolgálati lakás-lehetőséget a falvakban.

Nagyon komoly hiány van óvodapedagógusokból. Egyre jobban öregszik a szakma, 55 év körül lehet az óvodapedagógusok átlagéletkora - mondta korábban Verba Attiláné, a Pedagógusok Szakszervezete óvodapedagógiai tagozatának elnöke. Míg néhány évvel ezelőtt főként a kistelepüléseken volt nagy a szakemberhiány, ma már a nagyobb városokban is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket.

Eddig is volt rá példa, hogy a települések plusz juttatásokkal próbálták a helyi intézményekbe vonzani a pedagógusokat. A 2500 lelkes Vas megyei településen, Jánosházán nyáron például szolgálati lakást vagy lakhatási támogatást kínáltak a jelentkezőknek, de a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prügyön és a Heves megyei Petőfibányán is biztosítottak lakást azoknak a pedagógusoknak, akik szeptemberben munkába álltak a helyi óvodában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

pedagógus

oktatás