Elitegyetem vidéken: Debrecen a legjobbak között

HelloVidék   
  Megosztom
Elitegyetem vidéken: Debrecen a legjobbak között

Hét képzési területen is az első, vagy dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem a HVG legfrissebb rangsorán. Az oktatói és hallgatói kiválóságok listáján az intézmény agrár-, gazdasági, műszaki, orvosi, pedagógus, sport és természettudományi képzései emelkednek ki - írja a debreceninap.hu.

A portál szerint a HVG Diploma 2019 kiadványban több szempont alapján rangsorolták a hazai felsőoktatási intézmények több mint 150 karát. A rangsor alapját az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a tanulmányi versenyen jelentkezettek száma, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, valamint az egy tudományos fokozattal rendelkezp oktatókra jutó hallgatók száma, és az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya adta.

Az oktatói kiválóság szerint a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Természettudományi és Technológiai Kara, valamint az Általános Orvostudományi Kara szerepelt az első helyen. Harmadik helyen végeztek a természettudományi és az agrártudományi képzések oktatói.

Az orvosi kar a második helyen végzett a hallgatói kiválóságok terén, de a Bölcsészettudományi Kar pedagógushallgatói és a Gazdaságtudományi Karon tanuló hallgatók is remekeltek, ugyanis a harmadik helyen végeztek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

egyetem

oktatás

felsőoktatás