Elitegyetem vidéken: Debrecen a legjobbak között

HelloVidék   
  Megosztom
Elitegyetem vidéken: Debrecen a legjobbak között

Hét képzési területen is az első, vagy dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem a HVG legfrissebb rangsorán. Az oktatói és hallgatói kiválóságok listáján az intézmény agrár-, gazdasági, műszaki, orvosi, pedagógus, sport és természettudományi képzései emelkednek ki - írja a debreceninap.hu.

A portál szerint a HVG Diploma 2019 kiadványban több szempont alapján rangsorolták a hazai felsőoktatási intézmények több mint 150 karát. A rangsor alapját az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a tanulmányi versenyen jelentkezettek száma, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, valamint az egy tudományos fokozattal rendelkezp oktatókra jutó hallgatók száma, és az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya adta.

Az oktatói kiválóság szerint a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Természettudományi és Technológiai Kara, valamint az Általános Orvostudományi Kara szerepelt az első helyen. Harmadik helyen végeztek a természettudományi és az agrártudományi képzések oktatói.

Az orvosi kar a második helyen végzett a hallgatói kiválóságok terén, de a Bölcsészettudományi Kar pedagógushallgatói és a Gazdaságtudományi Karon tanuló hallgatók is remekeltek, ugyanis a harmadik helyen végeztek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

egyetem

oktatás

felsőoktatás