Kiderült melyek a legjobb orvosi képzések hazánkban: itt a 2019-es rangsor

hvg.hu   
  Megosztom
Kiderült melyek a legjobb orvosi képzések hazánkban: itt a 2019-es rangsor

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói rangsorát is, a második helyen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll – írja az Eduline a HVG rangsorára hivatkozva.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát. A második helyen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll. Harmadik helyre a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara került.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort kettős holtversenyben a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara és a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti. A harmadik helyen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara áll.

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az első helyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oktatás

főiskola

egyetem

felsőoktatás

orvos

orvostudomány