Fellendült a Börzsöny: egyre többen utaznak az ünnepi kisvasúton

HelloVidék   
  Megosztom
Fellendült a Börzsöny: egyre többen utaznak az ünnepi kisvasúton

A Királyréti Erdei Vasút minden évszakban nagyon népszerű a turisták körében, főleg a decemberi időszakban. Egyre népszerűbbek a börzsönyi kisvasutak

A Királyréti Erdei Vasút hazánk egyik nagy múltú erdei vasútja, mely az egykor 200 kilométert meghaladó börzsönyi kisvasúthálózat egy fennmaradt vonala. A decemberi időszakban minden a családokról, leginkább a gyerekekről szól az Ipoly Erdő Zrt-nél. Az idei évben is több tematikus járatot indított a Társaság a december eleji ünnepre való tekintettel. Ilyen volt a Mikulás Expressz már rögtön december 1-én, valamint a Száncsengő és a Rénszarvas Expressz december első két hetében. A Kemencei Múzeumvasútról sem hiányzott a Mikulás, ahol közel 100 fő utazott vele idén.

Évről-évre növekszik a börzsönyi vonalak látogatottsága és az ünnepi tematikus járatoké is, ezért a szokásos 5 vonatpárra az Ipoly Erdő Zrt. előjelentkezést indított, hogy minden gyermek lehetőséget kapjon az ünnepi díszben futott vonatokon való utazásra.

Egykor 7 kisvasúti hálózat futott a Börzsöny völgyeiben. Ezeket elsősorban fa, részben kő szállítására építették ki, személyforgalom csak ritkán, kiegészítő jelleggel volt rajtuk. A ma működő három kisvasúti vonal már kizárólag a turisták szolgálatában áll.

A 2017. évi utasforgalmi adatok az Ipoly Erdő Zrt.-nél:

  • Királyréti Erdei Vasút - 111327 utas
  • Márianosztra - Nagyirtás Vasút - 11032 utas
  • Kemencei Erdei Múzeumvasút - 9014 utas

Évről-évre folyamatos növekedés tapasztalható a börzsönyi kisvasutak utasforgalmában, ebben az évben a Kemencei Erdei Múzeumvasúton több, mint 11 000, a legnépszerűbb szakaszon, a Királyréti Erdei Vasúton december közepéig 115 000 látogató utazott.

Címlapkép: Ipoly Erdő Zrt./Királyréti Erdei Vasút

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

vonat

erdei vasút

mikulás

gyerekek