Karácsonykor ÁllatSTOP! Ütős videó az állatvédőktől

HelloVidék   
  Megosztom
Karácsonykor ÁllatSTOP! Ütős videó az állatvédőktől

Videóval (ÁllatSTOP!) hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra az Orpheus Állatvédő egyesület. Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek.

Sokan az advent előtti vásárlási dömpingben szeretteik számára élő állatok megvásárlásában gondolkodnak, de egy házi kedvenc felelős tartásához megfelelő tartási hely kell, gondozásukhoz anyagi fedezet és megfelelő szabadidő – mondja a videóban Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Tapasztalatuk szerint az ünnepekre kapott élő ajándékok az ünnepek után az utcán kötnek ki, teherré válnak, ezért szeretnék elérni, tudatosan gondolják át ezt az egész életre meghatározó döntést.

Gyakori, hogy az ajándékba kapott állatok a rossz körülmények miatt elpusztulnak. Sokan a gyorsan megunt állatoktól ilyen - olyan módon próbálnak szabadulni.

Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerűen a wc-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák - macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára kerül, vagy menhelyeken kaphat ideiglenes befogadást. Legtöbb kóborrá lett állat azonban az utcán pusztul el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsony

állattartás

felelősség

hellovidék

állatvédők