Karácsonyra telítődnek a hotelek: egyre többen utaznak el otthonról az ünnepekre

Magyar Idők   
  Megosztom
Karácsonyra telítődnek a hotelek: egyre többen utaznak el otthonról az ünnepekre

Rekordforgalom várható a szállodákban; a hét végén már elindulnak a családok a belföldi szálláshelyek felé – írja a Magyar Idők.

Évről évre egyre többen választják a szállodai karácsonyozást, amikor az egész család az ünnep előtti napokban elutazik valahova belföldre. Idén minden korábbinál erősebb forgalomra számítanak a vidéki hotelek, de a fővárosban is jelentős a külföldiek jelenléte..

Bár a karácsony hagyományosan otthon töltött családi ünnep, néhány éve elterjedt a kényelmes szállodai ünneplés, amely az idén az előrejelzések alapján nagyon magas kihasználtságot hoz a hotelekben. Rengeteg belföldi utazásra szóló utalványt vásároltak idén a magyarok, sokan összekötik az ajándékozást a hotelben töltött karácsonyi programmal.

Decemberben a karácsonyi és a két ünnep közötti időszakban, illetve a szilveszteri évbúcsúztatáskor folyamatosan magas a belföldi hotelek foglaltsága, de a vendégek összetétele változó. A szokások szerint 22-én és ¬23-án kezdődik a csendesebb karácsonyi turnus, amelyről a különleges ünnepi programra érkező családok jellemzően ¬26-án vagy 27-én utaznak haza – mondta Könnyid László a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Őket a két ünnep között leginkább a wellnessidőtöltésre érkező vendégek váltják fel, majd 30-tól a szilveszteri programok vendégei foglalják el a szobákat. Az előfoglalások szerint sokan meghosszabbítják a szállodai pihenést január első hetének végéig.

Sok hotelben jellemző a szentestére szervezett alkalmi műsor, betlehemes játék, koncert, gyermekprogram, gyertyagyújtás vagy a szállodavezetővel közös koccintás és imádság, illetve szerveznek környékbeli kirándulásokat és vásárlátogatásokat is.

A szállodai forgalom növekedésében ma már jellem¬zően sokat nyom a latba, hogy milyen plusz-élményt kínál a szolgáltató, illetve mennyire tudja biztosítani a gyakran gyermekekkel, nagyszülőkkel, rokonokkal együtt érkező családok saját ünneplését.

Sokan az év végére is a törzshelyükön foglaltak szobát, ahová egyébként egész évben is eljárnak üdülni, míg mások olyan úti célt választottak, amelynek meglátogatását már régóta tervezték. Idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 15 százalékkal lehet nagyobb – mondta Könnyid László.

A vidék is nagy forgalmat fog lebonyolítani az ünnepek alatt: a szálláshelyeken elérheti a nyolcvan százalékot a szobák kihasználtsága.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

ünnepek

hotel

szálloda