Közeleg a szilveszter: a Nébih édes fehér pezsgőket ellenőrzött

HelloVidék   
  Megosztom
Közeleg a szilveszter: a Nébih édes fehér pezsgőket ellenőrzött

Az év végéhez közeledve az édes fehér pezsgőket vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek 32 különböző alkoholos italt ellenőriztek.

Laboratóriumban vizsgálták – többek között – a pezsgők alkohol-, cukor- és savtartalmát, széndioxid-tartalmát, valamint ellenőrizték azok jelölését is, derült ki a Nébih közleményéből. Élelmiszerbiztonsági szempontból minden termék megfelelt a jogszabályi előírásoknak, azonban jelölési hiba miatt egy esetben intézkedni kellett.

Nyolc nagyobb hazai üzletlánc polcairól összesen 32 féle pezsgőt ellenőriztek a Nébih szakemberei. A pezsgők 7 és 12% közötti tényleges alkoholtartalommal, valamint a „doux”, azaz édes kategóriának megfelelően, minimum 50g/l cukortartalommal rendelkeztek.

Az átfogó laboratóriumi mérések során a szakemberek elvégezték a termékek extrakt-, tényleges- és összes alkohol-, összes sav- és cukor-, széndioxid-, valamint édesítőszer és tartósítószer tartalom vizsgálatát. A tesztelt édes, fehér pezsgők élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzői minden esetben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

A termékek nyomon követhetőségének ellenőrzése mellett a pezsgők jelöléseit is vizsgálták. A 32 ital közül a szakemberek csupán egy esetben találtak jelölési hibát: a címkén megjelölt édességi kategória nem egyezett a termék tényleges cukortartalmának megfelelő édességi kategóriával, ezért a hivatal a felelős vállalkozót figyelmeztetésben részesítette, és kötelezte a hiba javítására.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

pezsgő

újév

szilveszter