Átadták Tolcsván a mama-baba otthont

MTI   
  Megosztom
Átadták Tolcsván a mama-baba otthont

Öt mamát és öt babát fogad be a görögkatolikus egyház fenntartásában lévő, és a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményhez tartozó Szent Tekla anyás csecsemőotthon, amelyet csütörtökön adtak át Tolcsván.

A rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy még 2010-ben sok szakember kérte a kormánytól, az egyházaktól, hogy segítsék eddigi munkájukat. Az eltelt évek során ennek eredményeként egyre több rászoruló került ilyen családközeli intézménybe .

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a társadalom, a családközeli intézmények hatalmas segítséget tudnak adni mamának és babának egyaránt.

Azt valljuk, hogy csak nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben felnövekvő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott, a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek.

- tette hozzá az Soltész Miklós.

Az egyházak ebbe a segítő tevékenységbe a korábbiaknál is jobban bekapcsolódtak, mert a neveléshez nemcsak anyagiak kellenek, nemcsak a megélhetés, a tanítás a szükséges, hanem a lelkek megerősítése, az ápolás, a gondoskodás is - hangoztatta az államtitkár.

Az anyaotthonok legfőbb küldetése egy egyház tanításával összhangban az élet szolgálata, a születendő és megszületett gyermekek jobb életesélyeinek megteremtése, hogy a gyermekek ne kerüljenek az ellehetetlenült életkörülmények miatt nevelőszülőkhöz, vagy utcára. A kevesebb, mint másfél év alatt elkészült tolcsvai otthon megépítését a kormány 85 millió forinttal támogatta. Az otthont átadása előtt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke mondott homéliát, majd megáldotta az épületet, a szobákat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

egyház

gyermekvédelem