Fontos változás az orvosi rendelőkben: ezt a papírt minden páciensnek meg kell kapnia!

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás az orvosi rendelőkben: ezt a papírt minden páciensnek meg kell kapnia!

Az emberi erőforrások miniszterének rendelete értelmében az eReceptet felíró orvosoknak 2019. december 31-ig kötelező kiállítaniuk az úgynevezett felírási igazolást, és azt külön kérés nélkül is át kell adniuk a betegeknek.

Az év végi jogszabálymódosítás értelmében a gyógyszereket felíró orvosoknak a hagyományos, jól ismert recepthez hasonló, papír alapú felírási igazolást egészen 2019. december 31-ig külön kérés nélkül is ki kell állítaniuk és át kell adniuk a betegnek. Az indokolja a hosszabbítást, hogy a gyógyszerészi visszajelzések alapján sok beteg nem saját maga váltja ki a felírt készítményeket, hanem valakit megbíz ezzel, ehhez pedig jelenleg a papír alapú felírási igazolás szükséges. A hagyományos receptírás és a receptkiváltás módja nem változik, derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményéből.

A páciens - vagy a páciens részére bárki más - papír alapú felírási igazolással válthatja ki a felírt készítményeket. Amennyiben az ellátott saját maga részére szeretné a gyógyszereket kiváltani, akkor ezt eSzemélyivel, vagy a személyazonosító okmány és a TAJ kártya együttes bemutatásával teheti.

A meghosszabbított határidő (2019. december 31.) lejárta után is kiváltható lesz a gyógyszer más részére a kialakításra kerülő meghatalmazási rendszer, vagy a már jelenleg is elérhető módok valamelyikét alkalmazva.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszer

egészségügy