Kulturális-köznevelési program indul, amire minden általános iskolás jogosult

MTI   
  Megosztom
Kulturális-köznevelési program indul, amire minden általános iskolás jogosult

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kidolgozta azt a programot, amely megteremti annak lehetőségét, hogy a közoktatásban minden diák, az 1-8. évfolyamon tanulók, évenként egyszeri ingyenes színházi, cirkuszi és komolyzenei koncertre-, valamint táncelőadásra eljussanak - függetlenül a gyermek lakóhelyétől és családja anyagi helyzetétől.

Hazánkban, de világviszonylatban is egyedülálló kulturális-köznevelési program ez, amely a jövő generációk kulturális nevelésének és a nemzeti identitás kifejlődésének alapkövét jelenti.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a mai napon folytatták a múlt évben elkezdett egyeztetéseket, amelyeken többek között a művészeti oktatás területén kínálkozó lehetőségekről is szó volt. A miniszter ismételten kérte az MMA vezetőitől, hogy fogalmazzák meg véleményüket, hogyan tudná az MMA méltó módon betölteni a helyét.

Egyetértettek abban is, hogy a művészeti képzés kiemelten fontos a jövő generációi számára, és nemzeti kincseink megbecsülését és továbbadását olyan emberektől várhatjuk, akiknek fontos szellemi és tárgyi kulturális örökségünk megismerése, megóvása és gyarapítása. Közös célként fogalmazták meg, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a jövő nemzedékeinek művelődésére, önkifejezésére és a nemzeti identitását erősítésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kultúra

gyerek

iskola