Pénzügyminisztérium: aki jogosult, vegye igénybe az adókedvezményeket

Magyar Idők   
  Megosztom
Pénzügyminisztérium: aki jogosult, vegye igénybe az adókedvezményeket

A Pénzügyminisztérium (PM) azt szeretné, hogy minden érintett már januárban igénybe tudja venni a neki járó adókedvezményeket, és így a fizetése már az év első hónapjában több legyen a kedvezmény összegével, mondta Izer Norbert, a tárca adóügyekért felelős államtitkára.

Izer Norbert szerint a gondot az jelent, hogy több tízezer dolgozó késve adja le a szükséges nyilatkozatot, például a családi kedvezmény igénybevételéhez. A családi kedvezmény egy gyermek után 10 ezer forint, a kétgyerekes családoknak gyermekenként 20 ezer, vagyis együtt 40 ezer forint, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 000 forint adómegtakarítást jelent, írja a Magyar Idők.

A pénzügyi tárca figyelemfelhívó kampányának az a célja, hogy mindenki időben leadja a kedvezmények igénybevételéhez szükséges nyomtatványokat, de fontos megemlíteni, hogy a kedvezmény nem veszik el akkor sem, ha azt most, az adóelőleg számításakor elfelejtik figyelembe venni.

A kormány az első házasokat a házasságkötést követő 24 hónapon keresztül havi 5000 forinttal támogatja. Idén havi 7450 forint személyi kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek, valamint azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amelyet az erről szóló kormányrendelet felsorol, ilyen például a laktóz- vagy gluténérzékenység is.

Az szja-bevallásokban rendszerint 1,1 millió magánszemély veszi igénybe a családi kedvezményt, 2018 januárjában viszont csak 727 ezren érvényesítették a kedvezményt, ők időben adták le az adóelőlegről szóló nyilatkozatukat a munkáltatóknak, mondta el az államtitkár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

adó

adókedvezmény

adózás

családi adókedvezmény