Mutatjuk, melyik 231 magyar praxisban nincs fogorvos

24.hu   
  Megosztom
Mutatjuk, melyik 231 magyar praxisban nincs fogorvos

Magyarország 231 fogorvosi praxisában tartósan – tehát legalább fél éve – nincsen szakorvos. Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont friss adatai szerint 185 vegyes, 26 gyermek és 20 felnőtt praxisba nem találnak orvost - írja a 24.hu.

Magyarország megyéi közül Bács-Kiskun megyében van a legnagyobb fogorvoshiány 25 hellyel, melyet Nógrád megye követ 21 betöltetlen állással, Békés megyében pedig 18 üres praxis található. Baranyában a legjobb a helyzet, ott minden praxis betöltött, Hajdú-Bihar megyében pedig egyetlen üres hely van Csökmőn. Budapesten 41 szakember hiányzik.

Egyes településeken már nagyon régóta várnak fogorvosra: Hejőkeresztúron 2004 márciusa, Lőkösházán 2004 szeptembere, Katymáron pedig 2005 októbere óta nem találnak szakembert.

Tavaly 334 hiányzó szakorvost tartottak nyilván és rekordot döntött a tartósan betöltetlen helyek száma.

Az ÁEEK nyilvántartása alapján készült el a lenti fogorvoshiány-térkép:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogorvos

munkaerőhiány

vidék