Rendkívüli szünet van a lábatlani óvodában: 130 gyermek lett rosszul

Index   
  Megosztom
Rendkívüli szünet van a lábatlani óvodában: 130 gyermek lett rosszul

Több mint 130 gyermek és számos pedagógus lett rosszul a menzás ételtől a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan településen. Hétfőn közegészségügyi vizsgálatot tartanak, az eset miatt rendkívüli szünetet rendelt el az óvodai intézményvezető.

Ételtől lett rosszul több mint 130 gyerek, több pedagógus a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon. Mindkét óvodában, bölcsődében iskolában és idősek között is hányás hasmenés tört ki január 31-én pénteken éjszaka! Valószínű a pénteki túrós tésztától lettek rosszul de az is lehet, hogy a csütörtöki vadastól. Van olyan idős aki kórházba került!

- írta az Indexnek az egyik olvasó, majd hozzátette, hogy hétfőn közegészségügyi vizsgálatot tartanak az érintett intézményeknél, ahol ennyi idő alatt vélhetően már "gőzerővel" történik a takarítás. A portál másik olvasójának a gyermeke lett rosszul, aki már pénteken levélben fordult az ÁNTSZ-hez.

A település nyilvános Facebook csoportján, a LábatlaNEWS-on megszólalt a helyi védőnő és a polgármester is. A védőnő azt írta, hogy hányásos-hasmenéses vírus ment végig pénzek éjjel az óvodás és iskolás gyermekeken valamint a pedagógusokon, a tünetek már 130 főnél jelentkeztek. A gyermekorvosok azt kérik a szülőktől, hogy hétfőn még tartasák otthon a betegségen átesett gyermekeket. A vírus okáról nem volt információjuk.

A polgármester felvette a kapcsolatot az intézményvezetőkkel és a Népegészségügynél is tájékozódik. Kifejtette, hogy amint új információ kerül a birtokába, ezen a fórumon is tájékoztatja a lakosságot, valamint elárulta, hogy a megbetegedés okának kiderítése után megteszi a szükséges intézkedéseket.

Végül Ráczné Fülöp Erzsébet, óvodai intézményvezető azt írta, hogy a "a probléma kivizsgálása megkezdődött, a további lépésekről a későbbiekben tájékoztatom Önöket", illetve

A Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a megszokott rend szerint zajlik az oktatás, csupán a délutáni szakkörök és foglalkozások maradnak el, de a napközi meg lesz tartva. "Ebben csak akkor lehet változás, ha az ÁNTSZ-től, vagy a Tiszti Főorvostól más utasítást nem kapok. A fertőzés okai ismeretlenek még, eredetét az ÁNTSZ fogja vizsgálni. Hétfőn reggel az osztályfőnökök felmérik a hiányzásokat, azok okait. Közétkeztetés lesz. Az iskola fertőtlenítéséről gondoskodtam" - írja at intézményvezető.

A szülők furcsállják, hogyan lesz közétkeztetés az intézményben, mivel valószínűsíthetően éppen azzal volt gond, a vizsgálat eredmény pedig még nem készült el.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

gyermek

pedagógus

ételmérgezés

ántsz