Rendkívüli szünet van a lábatlani óvodában: 130 gyermek lett rosszul

Index   
  Megosztom
Rendkívüli szünet van a lábatlani óvodában: 130 gyermek lett rosszul

Több mint 130 gyermek és számos pedagógus lett rosszul a menzás ételtől a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan településen. Hétfőn közegészségügyi vizsgálatot tartanak, az eset miatt rendkívüli szünetet rendelt el az óvodai intézményvezető.

Ételtől lett rosszul több mint 130 gyerek, több pedagógus a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon. Mindkét óvodában, bölcsődében iskolában és idősek között is hányás hasmenés tört ki január 31-én pénteken éjszaka! Valószínű a pénteki túrós tésztától lettek rosszul de az is lehet, hogy a csütörtöki vadastól. Van olyan idős aki kórházba került!

- írta az Indexnek az egyik olvasó, majd hozzátette, hogy hétfőn közegészségügyi vizsgálatot tartanak az érintett intézményeknél, ahol ennyi idő alatt vélhetően már "gőzerővel" történik a takarítás. A portál másik olvasójának a gyermeke lett rosszul, aki már pénteken levélben fordult az ÁNTSZ-hez.

A település nyilvános Facebook csoportján, a LábatlaNEWS-on megszólalt a helyi védőnő és a polgármester is. A védőnő azt írta, hogy hányásos-hasmenéses vírus ment végig pénzek éjjel az óvodás és iskolás gyermekeken valamint a pedagógusokon, a tünetek már 130 főnél jelentkeztek. A gyermekorvosok azt kérik a szülőktől, hogy hétfőn még tartasák otthon a betegségen átesett gyermekeket. A vírus okáról nem volt információjuk.

A polgármester felvette a kapcsolatot az intézményvezetőkkel és a Népegészségügynél is tájékozódik. Kifejtette, hogy amint új információ kerül a birtokába, ezen a fórumon is tájékoztatja a lakosságot, valamint elárulta, hogy a megbetegedés okának kiderítése után megteszi a szükséges intézkedéseket.

Végül Ráczné Fülöp Erzsébet, óvodai intézményvezető azt írta, hogy a "a probléma kivizsgálása megkezdődött, a további lépésekről a későbbiekben tájékoztatom Önöket", illetve

A Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a megszokott rend szerint zajlik az oktatás, csupán a délutáni szakkörök és foglalkozások maradnak el, de a napközi meg lesz tartva. "Ebben csak akkor lehet változás, ha az ÁNTSZ-től, vagy a Tiszti Főorvostól más utasítást nem kapok. A fertőzés okai ismeretlenek még, eredetét az ÁNTSZ fogja vizsgálni. Hétfőn reggel az osztályfőnökök felmérik a hiányzásokat, azok okait. Közétkeztetés lesz. Az iskola fertőtlenítéséről gondoskodtam" - írja at intézményvezető.

A szülők furcsállják, hogyan lesz közétkeztetés az intézményben, mivel valószínűsíthetően éppen azzal volt gond, a vizsgálat eredmény pedig még nem készült el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

gyermek

pedagógus

ételmérgezés

ántsz