A Szegedi Tudományegyetem chaten segít a felvételizőknek

HelloVidék   
  Megosztom
A Szegedi Tudományegyetem chaten segít a felvételizőknek

Február 15-ig több tízezer diákra és szülőre vár nehéz döntés, hiszen sokszor igen nehéz eligazodni az egyetemi karok és szakok dzsungelében. A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) viszont többek közt chatbottal segítenek eligazodni a felvételizőknek.

A Szegedi Tudományegyetem évről évre arra törekszik, hogy érthető, fiatalos formában tájékoztassa leendő hallgatóit. Idén egy "új csapattag" is bekapcsolódott a munkába. "Berci" chatüzenetek formájában meséli el, hogy milyen Szegeden egyetemistának lenni, mennyibe kerül egy hallgató élete, de szívesen beszélget arról is, hogy mihez lehet kezdeni az SZTE-s diplomával. Az üzenetek mellett hasznos linkekkel, képekkel és videókkal egészíti ki mondandóját. Ha véletlenül mégis akad olyan kérdés, amire "Berci" nem tud válaszolni, akkor is tudni fogja, merre irányítsa az érdeklődőket, derül ki a Szegedi Tudományegyetem közleményéből.

Emellett az SZTE minden kara számára külön Facebook-csoportot hozott létre, amelyeket hallgatók kezelnek, és amellett, hogy bemutatják a szegedi egyetemisták életét, minden felmerülő kérdésre válaszolnak. Amennyiben a felvételizést fontolgató fiataloknak éppen nincs kérdésük, akkor is érdemes felkeresniük a csoportokat, hiszen így felsőbb éves hallgatókat ismerhetnek meg, valamint később itt találhatják meg a leendő évfolyamtársaikat.

Nem csak a diákokat informálja az SZTE: a szülők kérdéseit egy "dedikált csoportban" várják. Keresd Berci-botot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi Facebook-oldalán, míg az online konzultációs Facebook-csoportokat az SZTE Felvételi oldalán!

A szegedi egyetemet első helyen jelölő tehetséges középiskolások mindemellett akár 100 ezer forintos egyszeri ösztöndíjra is pályázhatnak. Az SZTE START tehetséggondozó program a középiskolások egyetemi beilleszkedését és későbbi szakmai fejlődését szolgálja. Az SZTE START ösztöndíjra pályázni a Modulo felületén keresztül lehet 2019. február 1-től. Beadási határidő: 2019. július 11. Döntés és kiértesítés: 2019. szeptember 30.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egyetem

szegedi tudományegyetem

továbbtanulás

chat