Tisztaság fél egészség: amennyit használ, ugyanannyit árt

HelloVidék   
  Megosztom
Tisztaság fél egészség: amennyit használ, ugyanannyit árt

Ahol kisgyermek van a családban, ott kulcsfontosságú a takarítás és a tisztaság, hiszen minden szülő igyekszik megvédeni gyermekét a betegségektől, fertőzésektől. Szakértők most arra hívták fel a figyelmet, hogy a túlzásba vitt takarítás nem tesz jót a szervezetünknek. – olvasható a család.hu cikkében.

A prtál cikkéből kiderült, hogy egy friss kutatás a gyermekleukémia kialakulását a gyermekkori kosz és baktériumok hiányával kapcsolja össze. Szakemberek szerint, ha a gyermek kiskorában nem találkozik elegendő baktériummal és mikrobával, az könnyebben beindíthatja a betegség kialakulását.

Ezen a vonalon vizsgálódott Mel Greaves, a londoni The Institute of Cancer Research kutatója is, aki már számtalan cikket írt a témával kapcsolatban sőt, arról is írt, hogy a túl tiszta háztartás gyermekkori rákot okozhat.

Fontos, hogy meghatározzuk mit is jelent az, hogy tiszta

A higiénia sokkal több, mint a tisztaság: rendszeresen megtisztítjuk a WC-t, felmossuk a padlót, letöröljük az asztalt, még nem jelenti azt, hogy teljesen megvédtük magunktat a fertőzésektől, állítja Sally Bloomfield professzor, a London School of Hygiene and Tropical Medicine professzora.

Az, hogy különböző mikrobákkal találkozunk, segít egészségesen tartani az immunrendszerünket, hiszen az így tudja majd elkülöníteni a veszélyest a veszélytelentől, és megtanítja arra is, miként reagáljon a különböző hatásokra.

Tartsunk tisztaságot, de ne essünk túlzásokba

Az ételeink elkészítésénél, a WC használata vagy a háziállatainkról való gondoskodás után fontos, hogy betartsuk a higiéniai szokásainkat, mint például a kézmosást vagy a felületek tisztán tartását. De fontos, hogy ne essünk túlzásba.

A gyerekek számára fontos az, hogy a szabadban játszanak, erdőben sétáljanak és belélegezzék környezetükből a különféle mikrobákat, de ha minden idejüket bent töltik el, ezt nem kapják meg, könnyebben lesznek betegek is. A tanulmány lényege tehát az, hogy bármennyire is tartjuk tisztán a lakásunkat, ez meglepően kis hatással van a gyermekünk egészségére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

takarítás

lakás

otthon

gyerek

család

baktérium

betegség