Ezzel csalogatják a jövő ápolóit: havi zsebpénzt kapnak az egészségügyi tanulók

HelloVidék   
  Megosztom
Ezzel csalogatják a jövő ápolóit: havi zsebpénzt kapnak az egészségügyi tanulók

Havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülhetnek az iskolarendszerű egészségügyi szakképzést nyújtó középfokú intézmények nappali tagozatos tanulói. A február 19-én megjelent pályázati felhívásra a diákok február 26-tól március 12-ig jelentkezhetnek a https://apololeszek.aeek.hu/ oldalon.

A pályázat célja, hogy az ápolók utánpótlását ösztöndíjjal segítse, ezáltal hozzájáruljon a jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növeléséhez. A támogatás legfontosabb feltétele, hogy a fiataloknak a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozniuk valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Az ösztöndíjjal támogatható OKJ képzések körének meghatározása a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál fennálló betöltetlen álláshelyek száma alapján történik. Az ösztöndíjasok támogatására a projekt országos mentorhálózatot hozott létre, amely segíti az egészségügyi intézmények és a tanulók közötti kölcsönös elköteleződést és a hivatástudat kialakulását, illetve megerősítését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2017. június 1-én indította el az Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program (EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001) elnevezésű projektet.

Eddig három ösztöndíjas pályázati ciklus zárult le, melynek eredményeképpen 1156 tanulóval összesen 1318 ösztöndíj szerződést kötöttek meg és mintegy 423 millió forintnyi ösztöndíjat folyósítottak. A 2018-ban végzett ösztöndíjban részesült tanulók közül 435 fő már elhelyezkedett. A Széchenyi 2020 programban több mint négymilliárd forintból megvalósuló projekt részeként várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló részesülhet ösztöndíjban.

További információk itt érhetőek el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ápoló

ösztöndíj

egészségügy

szakma

pályaválasztás

pályázat

program