Útmutató a kutyák örökbefogadásához: könyv segít, hogy jó gazdivá válhass

MTI   
  Megosztom
Útmutató a kutyák örökbefogadásához: könyv segít, hogy jó gazdivá válhass

Fogadj örökbe! címmel megjelent a Nébih új, ingyenes kiadványa, amely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kötet a Szabad a gazdi kampány oldaláról ingyenesen letölthető, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.

A Nébih Szabad a gazdi programjának legújabb elemét Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mutatta be a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület menhelyén. Az agrártárca államtitkára az eseményen elmondta, hogy a bemutatott kötet egy átfogó és évek óta tartó kormányzati programba illeszkedik bele, melynek fókuszában a felelős állattartás elterjesztése és erősítése szerepel. Mindemellett kiemelt céljuk, hogy a felelős állattartók inkább az örökbefogadás mellett döntsenek, hiszen rengetek kutya vár gazdára a menhelyeken, vagy gyepmesteri telepeken, derül ki a Nébih közleményéből.

A Fogadj örökbe! hasznos, gyakorlati tanácsokat nyújt azoknak a gazdiknak, akik úgy döntenek, otthont biztosítanak egy árva állatnak. A kötet már a kezdeti lépéseket is részletesen leírja, például, hogy milyen szempontok mérlegelésével választhatunk magunk mellé ideális négylábú társat, olyat, akinek az igényeit valóban ki tudjuk szolgálni. Az útmutatóban szó esik többek között a kutya örökbefogadásának jogi feltételeiről, a tartási költségekről, de gyakorlati tanácsokat is ad az összeszokás megkönnyítésére.

A kötet ingyenesen letölthető a Nébih Szabad a gazdi programjának weboldaláról. Emellett állatmenhelyek és gyepmesteri telepek nyomtatott formában is igényelhetik a hivataltól.

A felelős állattartást népszerűsítő Szabad a gazdi program az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya, melynek fő célja, hogy arra ösztönözze a leendő gazdikat: vásárlás helyett örökbefogadással és ivartalanítással gondoskodjanak kedvencükről. A program hasznos tanácsokat, érdekességeket oszt meg az érdeklődőkkel közösségi oldalán, például népszerű kvízjátékok formájában, és saját rendezvényeket is szervez. Országos kiállításokon a hivatal munkatársai játékos formában végzik az ismeretterjesztést. A kampány állandó „résztvevője” az évente megrendezett Belvárosi Kutyafesztiválnak is.

Fotó: MTI/Mészáros János

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatmenhely

örökbefogadás

nébih

kutyamenhely

kutya