Itt a bejelentés: újabb részletek derültek ki a 10 milliós babaváró hitelről

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb részletek derültek ki a 10 milliós babaváró hitelről

További részleteket árult el a házasok 10 milliós, kamattámogatott hiteléről Novák Katalin az InfoRádióban. Kiderült, mi kell az autótámogatáshoz.

A Portfolio beszámolója szerint Novák Katalin azt mondta, az igénylő házastársak legalább egyikének kell csak 3 éves biztosítotti jogviszonnyal rendelkeznie, ebbe pedig a felsőoktatási jogviszony is beleszámít. Emellett megismételte, hogy a nőnek 18-40 év közöttinek kell lennie, és legalább az egyik félnek ennek kell lennie az első házasságának.

Az államtitkár kifejtette, hogy július elseje után a bankoknál lehet majd igényelni a kamattámogatott hitelt, itt azonban csak formális hitelbírálat lesz, ahol a bankok az említett feltételeket mérlegelhetik. A kormány arra számít, hogy a gyermeket vállalók fogják felvenni a kölcsönt, mert

Azt is elmondta, hogy a Magyar Bankszövetséggel és ezen keresztül a magyar bankok szereplőivel is egyeztetnek, már most egy méltányos tárgyalási folyamaton vannak túl, de a bankok felmerülő költségeit megtérítik, az állam kezességvállalóként áll a hitelek mögött. Emellett kifejtette, hogy a három gyerek után járó újautó-támogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni, gyakorlatilag minden olyan gyermeket, akire családi pótlékot lehet igénybe venni.

  Megosztom

hellovidék

csok

novák katalin

bejelentés

hitel

kamattámogatás

autótámogatás

család

otthon