Le ne maradj: Bács-Kiskun megye hatalmas összeggel támogatja a fiatalok tanulmányait

HelloVidék   
  Megosztom
Le ne maradj: Bács-Kiskun megye hatalmas összeggel támogatja a fiatalok tanulmányait

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a lehetséges pályázók előtt szélesebb kaput nyitva módosította a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” tanulmányi ösztöndíj pályázatról szóló rendeletét. A megújult szabályok szerint a megyében élő, szakmát tanuló fiatalok és a felnőtt képzésben résztvevők helyben maradásuk, illetve boldogulásuk érdekében anyagi támogatásra számíthatnak.

A pályázat célja, hogy segítsék a megye 27 településén élő diákok szakképzettségének megszerzését. A pályázatok elbírálása folyamatos, eddig 270 beérkezett pályázatot regisztráltak, írja a Kalo Hírek.hu.

Az Ösztöndíj-véleményező Testületek javaslatai és a Közgyűlés döntése alapján a szakmai tanulmányok végeztével a tanulók, hallgatók az immár módosított szabály szerint Bács-Kiskun megye egész területén elhelyezkedhetnek, beleértve Kecskemétet is.

A megyében összesen 27 településen van lehetőség a megyei ösztöndíjprogram igényelésére. Fontos szabály, hogy a pályázónak a meghatározott városok, községek egyikén állandó lakóhellyel kell rendelkeznie. Az állandó lakcím mellett lényeges, hogy a diákok a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják és a pályázatot megelőző aktív félévük elérje a közepes átlagot.

Az előző felhívások eredményeként már közel 55 millió forint talált gazdára, a teljes keret több mint 100 millió forint. Azok a diákok, akik a korábbi pályázatokon már sikeresen szerepeltek, a jelenlegi harmadik ösztöndíj- ciklusban is pályázhatnak.

A pályázat népszerűsítésében fontos szerepet játszottak az érintett települések polgármesterei, önkormányzati hivatalai, az oktatási intézmények, családsegítő szolgálatok és az egyházak. Szórólapokat juttattak el a háztartásokba, illetve a települések helyi kiadványaiban, Facebook oldalain is megjelentették a pályázattal kapcsolatos információkat, mondta el Trungelné Szabó Márta, a megyei önkormányzat ösztöndíj referense. A megye több településén, a közelmúltban Kalocsán és Jánoshalmán az oktatási intézményekben tartottak pályázati tájékoztató napokat.

Az ösztöndíj-rendelet, illetve a pályázati felhívás módosításakor figyelembe vették a pályázók és a települések visszajelzéseit, közölte Trungelné Szabó Márta. A pályázatok beérkezési határidejét azért módosították március 18-ra, hogy azok se maradjanak ki, akik valamilyen okból csak késve értesültek a lehetőségről. A pályázatok feldolgozása folyamatos, eddig több mint 270-et regisztráltak. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, hiánypótlásra kérik fel az érintetteket.

A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíjprogramban résztvevő települések:

Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Bővebb információ itt található. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az osztondij@bacskiskun.hu e-mail címen fogadják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pályázat

szakképzés

bács-kiskun megye

iskola

tanulás

ösztöndíj