Útnak indult a magyar roadshow: a lila kamionok 52 helyszínre látogatnak el

MTI   
  Megosztom
Útnak indult a magyar roadshow: a lila kamionok 52 helyszínre látogatnak el

Sikeres őszi bemutatkozása után ismét útra kelt a Szakmavilág kamionja, amelyen VR aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Az országos roadshow tavaszi helyszínein a résztvevők virtuális szemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmacsoportokat. Újdonság, hogy a roadshow egy pályaválasztási szülői értekezlet sorozattal is kiegészül, ezzel is segítve a szülőket a fontos, közös döntés meghozatalában.

A 2018-as őszi állomások után 52 újabb helyszínen találkozhatnak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a rendhagyó edukációs aktivitással, több mint két hónapon keresztül. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve szervezi az országos roadshow-t, hogy pályaválasztási tanácsadókkal és a szakmákat bemutató VR élményekkel segítse a fiatalokat a továbbtanulásban, olvasható a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményében.

A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező.

„Nagyon fontos elemmel egészül ki a pályaválasztást segítő országos rendezvénysorozatunk. A múlt ősszel több száz diák próbálhatta ki magát virtuálisan a különböző szakmákban. Idén tavasszal dr. Kenderfi Miklós, egyetemi docens szakmai vezetésével és a területi kamarák pályaválasztási szakembereivel a szülőket is még jobban szeretnénk támogatni a pályaválasztást érintő kérdésekben, ezért pályaválasztási szülői értekezleteket tartunk majd országszerte. Ezek szemléletformáló szülőértekezletek lesznek, ahol az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy kellő időben el kell kezdeni foglalkozni a pályaválasztás kérdésével.

– mondta el Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A 2019-es tavaszi roadshow a Szakma Sztár fesztiválról indult március 12-én és május 31-ig várja az érdeklődőket. A kamion és a szülői értekezletek időpontjairól további információ a Szakmavilág honlapján található.

Fotó: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

roadshow

szakképzés