Döbbenet: 60 ezer magyar gyermek nem jut helyben orvosi ellátáshoz

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: 60 ezer magyar gyermek nem jut helyben orvosi ellátáshoz

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon Alapítvány alapítója elmondta az ATV Start című műsorában, hogy sajnos kevés adathoz jutottak hozzá, mert több szervezet is elutasította az adatkérésüket. Említette, hogy az EMMI és a KSH adatai jelentősen eltérnek egymástól, és úgy látták, hogy az uniós forrásokból finanszírozott kutatásokból, mint például az ifjúságkutatás, nem hoztak nyilvánosságra adatokat, pedig azok nagyon fontosak lennének a magyar gyerekek helyzetének megismeréséhez - írja az atv.hu.

Gyurkó Szilvia a műsorban beszélt arról is, hogy a családok érintő intézkedések hatása az 1,8 millió gyermeknek csupán egy részét érinti, ugyanis a szegénységben élő gyermekek kimaradtak a juttatások nagy részéből, de az ingyenes étkeztetés és a bölcsődei ellátás bővítése nagy segítséget jelent nekik is.

60 ezer gyerek nem jut hozzá helyben a gyermekorvosi ellátáshoz, továbbá hogy több megyében hiányzik a gyermekpszichiátriai ellátás, de létszámhiány van a védőnői hálózatban, és az oktatás területén is nagy a pedagógushiány, és nagy probléma van az oktatás minőségével is

- közölte a lesújtó adatokat a gyermekjogi szakértő. Gyurkó Szilvia azt is hozzátette, hogy a népességarányhoz viszonyítva a 15-19 éves lányok körében nőtt leginkább a teherbeesések száma, az abortuszok száma ezzel szemben csökkent.

Gyurkó Szilvia hozzáfűzte, hogy évente egyre többen olvassák a jelentéseiket az interneten, amit azért tesznek közzé, hogy a gyerekjog ne csak elvont dolog legyen, hanem valójában a gyerekeink szükségletéről van szó.

Fotó: MTI/Kallos Bea

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermek

család

orvos

alapellátás