Igényelhető a szünidei gyermekétkeztetés: erre figyeljen minden érintett szülő

MTI   
  Megosztom
Igényelhető a szünidei gyermekétkeztetés: erre figyeljen minden érintett szülő

A tavaszi szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetű családok gyermekei. Idén, a korábbi évekhez hasonlóan nem csak a nyári, hanem mind a négy iskolai szünetben igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél írásban szükséges kérni.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosítva legyen a nehéz helyzetű gyermekek számára a megfelelő étkezés, ezzel segítve elő a gyermekek megfelelő fejlődését. 2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.

A kormány biztosítja az ehhez szükséges forrásokat, ennek köszönhetően, országszerte minden hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben szülei igénylik azt.

A kormány az ingyenes gyermekétkeztetésre fordított támogatást 2010 óta 27 milliárdról 79 milliárd forintra emelte. A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője írásban tájékoztatja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőt, továbbá a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget biztosít a szülő számára.

Fontos, hogy egyetlen érintett gyermek se essen el az ingyenes szünidei étkezés lehetőségétől csak azért, mert a szülők nem kapnak erről információt időben, ezért az EMMI folyamatosan tájékoztató levelekkel segíti, valamint monitorozza a kötelező önkormányzati feladat ellátását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyerekek

hátrányos helyzet

szülők

igénylés

tavaszi szünet

meleg étel

ingyenes étkeztetés