Megszűnhet a várólista: új bölcsőde épül Cserkeszőlőn

MTI   
  Megosztom
Megszűnhet a várólista: új bölcsőde épül Cserkeszőlőn

Új, huszonnyolc férőhelyes, háromcsoportos bölcsőde épül Cserkeszőlőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően - közölte a település alpolgármestere.

Illési Sándor László elmondta, hogy az elnyert támogatást az önkormányzat 120 millió forinttal egészíti ki. Hozzátette: a napokban kezdődött kivitelezés várhatóan szeptember 30-án ér véget. Előreláthatóan jövő év januártól - a hatósági engedélyek beszerzését követően - járhatnak a gyerekek az új, bruttó 622 négyzetméter alapterületű létesítménybe, amelyhez egy 1500 négyzetméteres udvar is tartozik majd.

A településen jelenleg egy tizennégy férőhelyes bölcsőde működik, így a beruházásnak köszönhetően Cserkeszőlőn megduplázódik a bölcsődei férőhelyek száma. Illési Sándor tájékoztatása szerint a jelenlegi férőhelyszámnál nagyobb az igény a bölcsődére, mindig van várólista.

Az alpolgármester elmondta, hogy a kunszentmártoni járás tizenegy települése közül négy - Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Cibakháza és Cserkeszőlő - működtet bölcsődét. A cserkei bölcsődébe illetve óvodába mindig járnak más településekről is gyerekek, jellemzően akiknek a szülei Cserkeszőlőn dolgoznak.

Fotó: MTI/Marjai János

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölcsőde

család

cserkeszőlő

pályázat

támogatás

fejlesztés

beruházás

építkezés