Székesfehérvár a gyerekeknek fejleszt: megújul az általános iskola és az óvoda is

MTI   
  Megosztom
Székesfehérvár a gyerekeknek fejleszt: megújul az általános iskola és az óvoda is

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolát és Óvodát 1,853 milliárd forintból újítják fel és bővítik, közölte a Székesfehérvári Egyházmegye az MTI-vel.

A beruházást a kormány 850 millió forinttal támogatja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 143 millió forintot nyertek energetikai korszerűsítésekre, a fennmaradó összeget a fenntartó egyházmegye biztosítja. A kivitelezést a fehérvári SHS Építő Kft. végzi, a megvalósításra két évük lesz, közölte a Székesfehérvári Egyházmegye.

A projekt célja a műemléképületben működő, jelenleg tizenkét osztálytermes általános iskola bővítése további négy tanteremmel, három kisteremmel, illetve szaktantermekkel. Az energetikai felújítás során korszerűsítik a nyílászárókat, hőszigetelik az épületet és napelemes rendszert telepítenek.

A fejlesztés révén a sportudvar többfunkciós közösségi térré válik, továbbá felújítják az iskola éttermét és melegítőkonyháját is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

fejlesztés

székesfehérvár

óvoda