Gyors és rugalmas: 9 éves fejlesztés előzte meg az első magyar online nyelvvizsgát

HelloVidék   
  Megosztom
Gyors és rugalmas: 9 éves fejlesztés előzte meg az első magyar online nyelvvizsgát

2018. január 1. óta állami támogatás téríti meg az első sikeresen teljesített államilag elismert nyelvvizsga árát. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványt szerzők a Magyar Államkincstárnál igényelhetik vissza vizsgadíjukat, így ingyenessé válik nyelvvizsgájuk.

A legtöbb vizsgázó a nyelvvizsga bizonyítványt felsőoktatási felvételijéhez vagy diplomája kiadásához kívánja felhasználni. A nyelvvizsgázók száma így a 14-28 éves korosztály között a legmagasabb. Ők már az un. számítógépes környezetben felnevelkedett generáció, akik képzésük-oktatásuk során is modern infokommunikációs eszközöket használnak.

A nyelvvizsgára számítástechnikai eszközökkel készülnek, az idegen nyelvtudásukat szintén ilyen eszközökön végzett munkájuk során használják. Eddig ebből a folyamatból egy lényeges fázis hiányzott, a nyelvvizsga letételének számítógépes lehetősége, a nyelvtudás mérése számítógépes nyelvvizsgával.

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjától 2018 áprilisában kapta meg a hazai fejlesztésű rendszer az állami elismertséget. Négy sikeres vizsgaidőszakban több száz eredményes vizsgázó próbálta ki az új szisztémát, az eszközöket, feladatokat az ország 9 vizsgahelyszínén. A megkérdezett vizsgázók a gyorsaság és egyszerűség miatt választották a TIT-iXam nyelvvizsgát.

A vizsga felépítése követi a magyarországi hatósági előírásokat, gyors és rugalmas lebonyolítású, egy nap alatt letehető.

A számítógépes javítás és eredményközlés óriási előnye, hogy a nyelvvizsgázó 7 munkanap után értesül a sikeres vagy sikertelen teljesítésről, így hamar fel tudja használni vizsgaeredményét, vagy lehetősége van más megoldásokat keresni.

A vizsgarendszer létrehozását az egyszerűség, átláthatóság, megbízhatóság alakította. Jól tudják felhasználni a lehetőséget azok a vizsgázni vágyók, aki a digitális kommunikációban otthonosan mozognak.

A felsőoktatási felvételihez 2020-tól kötelező lesz az államilag elismert nyelvvizsga megszerzése, ami a digitális technika felhasználásával könnyedén teljesíthető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyelvvizsga

tudományos ismeretterjesztő társulat