Gyors és rugalmas: 9 éves fejlesztés előzte meg az első magyar online nyelvvizsgát

HelloVidék   
  Megosztom
Gyors és rugalmas: 9 éves fejlesztés előzte meg az első magyar online nyelvvizsgát

2018. január 1. óta állami támogatás téríti meg az első sikeresen teljesített államilag elismert nyelvvizsga árát. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványt szerzők a Magyar Államkincstárnál igényelhetik vissza vizsgadíjukat, így ingyenessé válik nyelvvizsgájuk.

A legtöbb vizsgázó a nyelvvizsga bizonyítványt felsőoktatási felvételijéhez vagy diplomája kiadásához kívánja felhasználni. A nyelvvizsgázók száma így a 14-28 éves korosztály között a legmagasabb. Ők már az un. számítógépes környezetben felnevelkedett generáció, akik képzésük-oktatásuk során is modern infokommunikációs eszközöket használnak.

A nyelvvizsgára számítástechnikai eszközökkel készülnek, az idegen nyelvtudásukat szintén ilyen eszközökön végzett munkájuk során használják. Eddig ebből a folyamatból egy lényeges fázis hiányzott, a nyelvvizsga letételének számítógépes lehetősége, a nyelvtudás mérése számítógépes nyelvvizsgával.

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjától 2018 áprilisában kapta meg a hazai fejlesztésű rendszer az állami elismertséget. Négy sikeres vizsgaidőszakban több száz eredményes vizsgázó próbálta ki az új szisztémát, az eszközöket, feladatokat az ország 9 vizsgahelyszínén. A megkérdezett vizsgázók a gyorsaság és egyszerűség miatt választották a TIT-iXam nyelvvizsgát.

A vizsga felépítése követi a magyarországi hatósági előírásokat, gyors és rugalmas lebonyolítású, egy nap alatt letehető.

A számítógépes javítás és eredményközlés óriási előnye, hogy a nyelvvizsgázó 7 munkanap után értesül a sikeres vagy sikertelen teljesítésről, így hamar fel tudja használni vizsgaeredményét, vagy lehetősége van más megoldásokat keresni.

A vizsgarendszer létrehozását az egyszerűség, átláthatóság, megbízhatóság alakította. Jól tudják felhasználni a lehetőséget azok a vizsgázni vágyók, aki a digitális kommunikációban otthonosan mozognak.

A felsőoktatási felvételihez 2020-tól kötelező lesz az államilag elismert nyelvvizsga megszerzése, ami a digitális technika felhasználásával könnyedén teljesíthető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyelvvizsga

tudományos ismeretterjesztő társulat