Gyászol a magyar sportvilág: legendás edzőtől búcsúznak

infostart.hu   
  Megosztom
Gyászol a magyar sportvilág: legendás edzőtől búcsúznak

79 éves korában elhunyt Braskó Péter mesteredző, a magyar cselgáncssport kiemelkedő alakja, a Miskolci Vasutas Sport Club korábbi elnöke. Az ötdanos nagymestert a Magyar Judo Szövetség saját halottjának tekinti - írja az infostart.hu.

Ahogy a portál írta, Braskó Péter Miskolcon kezdte el edzőként iskolaépítő munkáját. Az MVSC-n belül 1970-ben alakult meg a judoszakosztály, amely a borsodi megyeszékhely egyik legsikeresebb egyéni sportágának bázisa lett. 1971-es évtől számítható a miskolci cselgáncs fénykora, de 1975-ben már ifjúsági Eb-n és rangos nemzetközi versenyeken indultak Braskó Péter tanítványai. A következő években nagyon sok tehetség került ki a szervezettől, bizonyíték erre a magyar judo-utánpótlás válogatottjai, akik számos érmet hoztak az európai és világversenyekről. Braskó Péter edzőként, szakosztályvezetőként, majd a rendszerváltás időszakától az egész egyesület elnökeként is dolgozott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellividék

gyász

gyászhír

szomorúság

fájdalom

halál

halálozás