Te is a Balatonnál nyaralsz idén nyáron? Ezt jobb, ha tudod

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Te is a Balatonnál nyaralsz idén nyáron? Ezt jobb, ha tudod

Mivel beköszöntött a nyár, így az OMSZ megerősítette jelenlétét a Balaton körül. Földi, légi- és vízimentőket, motoros mentőtiszteket és különböző, gyermekek ellátására specializálódott egységeket is telepítettek a Balatonra, hogy minél nagyobb szakértői gárda álljon rendelkezésre, ha a nyári szünetben valahol baj történne - írja a Magyar Nemzet.

Földi, légi- és vízimentők, motoros mentőtisztek, gyermekek ellátását biztosító speciális egységek, továbbá strandokra telepített elsősegélynyújtók segítik az ellátást idén nyáron is a Balatonnál. Mivel mindig jelentősen nő a mentők esetszáma, az Országos Mentőszolgálat az iskolai szünet első napjától részben az állomány kiegészítésével, másrészt átcsoportosításokkal elégíti ki az ellátási szükségleteket. Ahol nincs a közvetlen közelben mentőállomás, ott ideiglenes mentési pontokat létesítenek, hogy minél gyorsabban érkezzen a segítség az ellátásra szorulóhoz

– mondta a portálnak Győrfi Pál. Kiemelte azt is, hogy Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter-bázis lesz, valamint speciális egységeket működtetnek a gyermekek életmentő ellátására. Több mint tizennégy éve éll szolgálatban Balatonlellén, a dél-balatoni ellátást segítő Magyar Gyermekmentő Alapítvány kiválóan felszerelt gyermekmentőorvosi kocsija. Balatonfüreden pedig a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány rohamkocsijával indulna a szakemberek a riasztások helyszínére.

A nyár folyamán Balatonvilágosról egy nagy teljesítményű motorkerékpárt indítanak el, ha szükséges - főleg az M7-es autópálya szakaszán, ahol a sérülések gyors ellátása miatt a szolgálatos mentőtiszt vagy mentőorvos vonul ki. Arra külön figyelnek az OMSZ munkatársai, hogy speciális mentési tervek alapján legyen többletkapacitás a nagy balatoni fesztiválok, tömegrendezvények egészségügyi biztosítására.

Tavaly ősszel „Életmentő márkát” alapított az OMSZ, hogy a márkához csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek, üzletek, sportlétesítmények, szolgáltatók az adott helyszínen azonnal el lehessen kezdeni az életmentő munkát, ha valaki újraélesztésre szorulna. Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy a vendéglátóhelyen, üzletben, szolgáltatóknál dolgozók, pincérek, szakácsok, eladók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen használható defibrillátor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyár

balaton

mentő

baleset

vízimentő

légimentők

mentők

speciális egységek

országos mentőszolgálat