Te is a Balatonnál nyaralsz idén nyáron? Ezt jobb, ha tudod

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Te is a Balatonnál nyaralsz idén nyáron? Ezt jobb, ha tudod

Mivel beköszöntött a nyár, így az OMSZ megerősítette jelenlétét a Balaton körül. Földi, légi- és vízimentőket, motoros mentőtiszteket és különböző, gyermekek ellátására specializálódott egységeket is telepítettek a Balatonra, hogy minél nagyobb szakértői gárda álljon rendelkezésre, ha a nyári szünetben valahol baj történne - írja a Magyar Nemzet.

Földi, légi- és vízimentők, motoros mentőtisztek, gyermekek ellátását biztosító speciális egységek, továbbá strandokra telepített elsősegélynyújtók segítik az ellátást idén nyáron is a Balatonnál. Mivel mindig jelentősen nő a mentők esetszáma, az Országos Mentőszolgálat az iskolai szünet első napjától részben az állomány kiegészítésével, másrészt átcsoportosításokkal elégíti ki az ellátási szükségleteket. Ahol nincs a közvetlen közelben mentőállomás, ott ideiglenes mentési pontokat létesítenek, hogy minél gyorsabban érkezzen a segítség az ellátásra szorulóhoz

– mondta a portálnak Győrfi Pál. Kiemelte azt is, hogy Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter-bázis lesz, valamint speciális egységeket működtetnek a gyermekek életmentő ellátására. Több mint tizennégy éve éll szolgálatban Balatonlellén, a dél-balatoni ellátást segítő Magyar Gyermekmentő Alapítvány kiválóan felszerelt gyermekmentőorvosi kocsija. Balatonfüreden pedig a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány rohamkocsijával indulna a szakemberek a riasztások helyszínére.

A nyár folyamán Balatonvilágosról egy nagy teljesítményű motorkerékpárt indítanak el, ha szükséges - főleg az M7-es autópálya szakaszán, ahol a sérülések gyors ellátása miatt a szolgálatos mentőtiszt vagy mentőorvos vonul ki. Arra külön figyelnek az OMSZ munkatársai, hogy speciális mentési tervek alapján legyen többletkapacitás a nagy balatoni fesztiválok, tömegrendezvények egészségügyi biztosítására.

Tavaly ősszel „Életmentő márkát” alapított az OMSZ, hogy a márkához csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek, üzletek, sportlétesítmények, szolgáltatók az adott helyszínen azonnal el lehessen kezdeni az életmentő munkát, ha valaki újraélesztésre szorulna. Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy a vendéglátóhelyen, üzletben, szolgáltatóknál dolgozók, pincérek, szakácsok, eladók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen használható defibrillátor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyár

balaton

mentő

baleset

vízimentő

légimentők

mentők

speciális egységek

országos mentőszolgálat