Folytatódnak a fejlesztések: újabb húsz településen épülnek bölcsődék

MTI   
  Megosztom
Folytatódnak a fejlesztések: újabb húsz településen épülnek bölcsődék

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

A pénzügyminiszter kiemelte: a tavaly indult program eddig összesen 3,2 milliárd forintot biztosított bölcsődék létrehozására és fejlesztésére, amelynek révén több mint 600 új férőhely jön létre.

A családvédelmi akciótervhez kapcsolódóan minden korábbinál jelentősebb bölcsődefejlesztés valósul meg, amely fontos lépés a családbarát Magyarország megteremtéséhez

- hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta, ennek elérésében - a rendelkezésre álló uniós források mellett - kiemelt szerep jut a hazai költségvetésnek is.

A tavaly beérkezett pályázatok eredményeként 14 önkormányzatnál 1,3 milliárd forintos támogatással kezdődhetett el 263 új bölcsődei férőhely kialakítása. A mostani döntéssel újabb húsz településen indulhat bölcsődefejlesztés, így további 346 gyermek számára biztosítható elhelyezés - ismertette a pénzügyminiszter.

A program célja, hogy lehetőleg minél több településen legyen elérhető a hároméves kor alatti gyerekek napközbeni felügyelete, ami a család és a munka összehangolásához kíván segítséget nyújtani a szülőknek. Ezzel összhangban az önkormányzatok továbbra is pályázhatnak, ugyanis évente több alkalommal, a pályázatok beérkezésének üteméhez igazodva születhet támogatói döntés - hangsúlyozta Varga Mihály.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölcsőde

bölcsődei fejlesztési program

fejlesztés

támogatás

családvédelem

családvédelmi akcióterv

családbarát magyarország