Finomítottak a babaváró hitel szabályain: ezek a legfontosabb változások

Portfolio   
  Megosztom
Finomítottak a babaváró hitel szabályain: ezek a legfontosabb változások

Több helyen is változtatott a kormány a babaváró hitel szabályain a Magyar Közlönyben megjelent rendeletével. A gyermekvállalást nem a szerződéskötés, hanem a kölcsönkérelem benyújtásának az időpontja után kell teljesíteni. Jogosultak lettek a hitelre tartozásukat már teljesítő KHR-listások, és azok is megkapják a kamattámogatást a futamidő végéig, akik csak a baba júliusi születése után, de július 31-ig nyújtják be a hitelkérelmüket. Egy további módosítás nyomán a legfeljebb 1 éves, autókereskedői bemutató autóként használt gépjárművekre is igényelhető lesz a nagycsaládosok újautó-vásárlási kedvezménye.

Minden, amit a babaváró hitelről tudni kell: lakossági roadshow az új állami családtámogatásokról Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsen és további vidéki nagyvárosokban. Mindenkit várunk!

A kormány 151/2019. rendelete több helyen változtat a babaváró hitelről szóló, még március 12-én kihirdetett 44/2019. rendeleten:

  • Több helyen úgy módosul a rendelet, hogy a gyermekvállalást nem a szerződéskötés, hanem a kölcsönkérelem benyújtásának az időpontját követően kell teljesíteni. Továbbra is gyermeknek számítanak a magzati létük 12. hetét már betöltött gyermekek is.
  • A kölcsönszerződés megkötését a házaspár - együttes igénylőként - akkor igényelheti, ha a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában egyiküknek sincs a KHR-ben nyilvántartott tartozása, ide nem értve azt az esetet, amikor a késedelmes tartozás teljesítése már megtörtént, azonban a teljesítésre a kölcsönkérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor, és a referenciadatot a KHR-ből még nem törölték.
  • Ha a kölcsönkérelmet a várandósság ideje alatt, a várandósság betöltött 12. hetét követően nyújtják be, a törlesztés szüneteltetése iránti kérelmet a kölcsönkérelemmel egyidejűleg is be lehet nyújtani.
  • Ha a kölcsönkérelmet ikerterhesség ideje alatt, a várandósság betöltött 12. hetét követően nyújtják be, a gyermekvállalási támogatás iránti kérelmet a kölcsönkérelemmel egyidejűleg is be lehet nyújtani.
  • A hitelfelvevők a kamattámogatásnak a kölcsön teljes futamidejére szóló igénybevételére, a gyermekvállalási támogatásra és a törlesztés szüneteltetésére a 2019. július 1-je és 31-e közötti időszakban - a kölcsönkérelem benyújtását megelőzően - született vér szerinti gyermekük után is jogosultak, ha a kölcsönkérelmet 2019. július 31-éig benyújtják.

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg a 45/2019. számú kormányrendelet is, amely néhány helyen módosít a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásról szóló 45/2019. kormányrendeleten.

amelyet az autókereskedő továbbértékesítési céllal szerzett be, és amelyet a forgalomba helyezése és a nagycsaládos általi megszerzése közti időszakban nem használtak vagy kizárólag értékesítés előtti bemutatás céljára használtak.

Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

babaváró hitel

autóvásárlási támogatás

család

családtámogatás

gyermekvállalás

családvédelmi akcióterv