Nem kapod meg a babaváró hitelt? Több lehetőséged van, mint gondolnád

Portfolio   
  Megosztom
Nem kapod meg a babaváró hitelt? Több lehetőséged van, mint gondolnád

Számos oka lehet annak, hogy sokan kimaradnak a július 1-jétől elérhető babaváró hitelből. Megnéztük, ők milyen feltételekkel juthatnak pénzhez jelzálogfedezet nélkül akár családalapítás, akár autóvásárlás vagy éppen lakásfelújítás céljából. 7% alatti (!) THM-mel rendelkező személyi kölcsönnel is találkozunk a bankok kínálatában.

Ki marad ki a babaváró hitelből?

A kamatmentes babaváró hitel felvételének számos kizáró oka van. Az alábbiak például kimaradnak belőle:

  • egyedülállók és élettársak,
  • házaspárok, amelyekben a feleség betöltötte a 41. életévét vagy nem érte még el a 18. életévét,
  • egyik házasfélnek sincs legalább 3 éves, folyamatos tb-jogviszonya,
  • legalább egyik fél már nevel gyermeket, és egyikük sem első házas,
  • egyik házasfélnek sincs magyarországi lakcíme vagy tartózkodási engedélye,
  • büntetett előéletű legalább az egyik házasfél,
  • köztartozás áll fenn a NAV felé,
  • szerepel a negatív KHR-listán az egyik fél,
  • olyan "nyilvánvaló körülmény" áll fenn, amely a gyermekvállalást lehetetlenné teszi.
Minden, amit a babaváró hitelről tudni kell: lakossági roadshow az új állami családtámogatásokról Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsen és további vidéki nagyvárosokban. Mindenkit várunk!

Vannak helyzetek, amikor fiatal házasként ugyan jogosultak vagyunk a babaváró hitelre, de ez kockázatos, például amikor a hitelszerződés július 1-je utáni megkötését követően, 5 éven belül biztosan nem születik gyermekünk. Ezt a kockázatot azonban fix hozamú befektetéssel kezelhetjük, lásd a múltkor általunk bemutatott szuperállampapíros megoldást.

Bár a fent felsorolt feltételek közül van olyan, amely a banki hitelfelvételt is kizárja (a negatív KHR-lista például minden banknál), érdemes személyi kölcsönben gondolkozniuk azoknak, akik lemaradnak a babaváró hitelről, de szükségük van a pénzre. A személyi kölcsön ugyanis a babaváró hitelhez hasonlóan szabad felhasználású és nem igényel jelzálogfedezetet.

A Pénzcentrum kalkulátora és a Bank360.hu gyűjtése alapján kétféle jövedelem (havi nettó 500, illetve 200 ezer forint) mellett néztük meg, mit nyújtanak a legjobb THM-mel rendelkező személyi kölcsönök. Adóstársak esetén az együttes jövedelmüket érdemes figyelembe venni.

A babaváró hitel maximumának megfelelő, 10 millió forintos személyi kölcsön is elérhető egyes bankoknál (a K&H-nál lakáscélra) az 500 ezer forintos jövedelemmel rendelkezők számára. Közülük a CIB ajánlja a legjobb, 6,9%-os THM-et.

Ha kisebb összegre, például 6 millió forintra van szükség, akkor a Sberbanknál lehet elérni a legalacsonyabb THM-et, 7,60%-ot.

3 millió forint esetén szintén a Sberbank került az első helyzetre 7,72%-kal, az első ötben egy pénzügyi vállalkozás, a Cofidis is feltűnik.

Ha csak 600 ezer forint hiányzik a családi költségvetésből, akkor a CIB az első 8,17%-ával.

Az alacsonyabb, 200 ezer forint nettó jövedelműek számára nem érdemes 10 millió forinttal kalkulálni, és még a 6 milliós összeggel is könnyen bele lehet ütközni az 50%-os jövedelemarányos törlesztőrészlet korlátba. Ebben a kategóriában mindenesetre a Takarék az első 7,83%-os THM-mel.

Ha 3 milliós összegre van szükség, akkor a 200 ezer forintos nettó jövedelemnek kevesebb mint a harmadát viheti el a hiteltörlesztés, a Cofidis itt a nyerő 7,90%-kal.

Ha pedig csak a háromhavi jövedelemnek megfelelő 600 ezer forintos összegre van szükség, akkor 8,41%-kal az UniCredit az első.

Személyre szabott hitelajánlatok eléréshez használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hitel

pénzügy

család

lakosság

babaváró hitel

lakás

autó