Viszlát diákhitel: kétmilliárd forintnyi tartozást engedtek el

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Viszlát diákhitel: kétmilliárd forintnyi tartozást engedtek el

Másfél ezer ügyfél tartozása felét, 880 főnek pedig a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ Zrt. – mondta a Magyar Nemzetnek Magyar Péter.

Másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedtük, ami azt jelenti, hogy a kormány segítségével összességében több mint kétmilliárd forint terhet vettünk le a gyermekeket vállaló családok válláról

– mondta el a lapnak a Diákhitel Központ egy hónapja hivatalba lépett új vezérigazgatója. Kitért a további tervekre is, miszerint: a célzott kormányzati támogatásnak köszönhetően átvállalják az adósság 50 százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezhető a teljes tartozás jóváírása. De a beszélgetés során kiderült az is, hogy tavaly óta a Diákhitel Központ kínálta támogatásokat összesen 400 ezren vették igénybe, több mint 341 milliárd forint értékben.

A Diákhitel Központ legfőbb küldetése továbbra is a társadalmi mobilitás elősegítése, ami annyit jelent, hogy minden magyar fiatal részesülhessen a felsőoktatás nyújtotta előnyökből, függetlenül a családi vagy más életkörülményeitől

- fejtette ki Magyar Péter.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diák

diákhitel

tartozás

hitel

hiteltartozás

diákhitel központ