Viszlát diákhitel: kétmilliárd forintnyi tartozást engedtek el

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Viszlát diákhitel: kétmilliárd forintnyi tartozást engedtek el

Másfél ezer ügyfél tartozása felét, 880 főnek pedig a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ Zrt. – mondta a Magyar Nemzetnek Magyar Péter.

Másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedtük, ami azt jelenti, hogy a kormány segítségével összességében több mint kétmilliárd forint terhet vettünk le a gyermekeket vállaló családok válláról

– mondta el a lapnak a Diákhitel Központ egy hónapja hivatalba lépett új vezérigazgatója. Kitért a további tervekre is, miszerint: a célzott kormányzati támogatásnak köszönhetően átvállalják az adósság 50 százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezhető a teljes tartozás jóváírása. De a beszélgetés során kiderült az is, hogy tavaly óta a Diákhitel Központ kínálta támogatásokat összesen 400 ezren vették igénybe, több mint 341 milliárd forint értékben.

A Diákhitel Központ legfőbb küldetése továbbra is a társadalmi mobilitás elősegítése, ami annyit jelent, hogy minden magyar fiatal részesülhessen a felsőoktatás nyújtotta előnyökből, függetlenül a családi vagy más életkörülményeitől

- fejtette ki Magyar Péter.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diák

diákhitel

tartozás

hitel

hiteltartozás

diákhitel központ